Elektrische bestelbus leasen

De elektrische bestelbus is snel in opkomst onder ondernemers, aangezien er steeds meer steden zijn die vervuilende bedrijfswagens weren.

Onderstaand de grootste voordelen van een elektrische bedrijfswagen.

✓ 100% duurzaam rijden + duurzaam imago tegenover klanten.
✓ Wegenbelasting vrij, minimaal tot 2025.
✓ Lagere operationele kosten, door laden vs. benzine/diesel.

Onze bestelbussen zijn snel beschikbaar, vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan.
 

Met een elektrische bestelbus draagt je bedrijf bij aan een beter milieu

Er is een belangrijke reden waarom de elektrische bestelbus een populaire optie is. Het zakelijke verkeer dat met bestelbussen wordt verzorgd, vormt bijna de helft van de autostoot van fijnstof op de weg. Het andere deel komt van alle andere verschillende voertuigen samen. Dat betekent dus ook dat er juist op dit vlak veel winst te boeken is. Als ondernemer wil je hier natuurlijk aan bijdragen en dat kan door dit type busje in te zetten voor alle zakelijke kilometers die gemaakt moeten worden. Het is goed om te weten wat er dan mogelijk is. Er zijn veel modellen.

Kiezen op basis van formaat

Het is gemakkelijk mogelijk om een passende elektrische bestelbus te vinden. In de eerste plaats is het gewoon een optie om naar het formaat van de bus te kijken. Er zijn kleinere modellen, maar ook grotere modellen te vinden. Daarbij verschilt ook bijvoorbeeld de mate van belastbaarheid die de bus aankan. Dit kan natuurlijk een belangrijk kenmerk zijn als het gaat om zakelijk gebruik van de auto. Het is altijd slim om de keuze voor een bepaald model af te laten hangen van dit soort factoren. Zoek dit dus ook altijd goed uit wanneer je gaat kiezen.

Letten op de actieradius

Misschien wel nog belangrijker voor de elektrische bedrijfsauto, dan voor elk ander elektrisch model, is de actieradius. Het is wel belangrijk dat je als ondernemer de nodige kilometers kan afleggen zonder vaak de accu te hoeven opladen. Optimaal gebruikmaken van de tijd is een belangrijke zaak om zakelijk succes te boeken. Dat de accupakketten in deze bestelbussen dan ook steeds beter worden, leidt er ook toe dat de busjes populairder worden. Ze kunnen zich meten met de modellen die op brandstof worden aangedreven. Dit maakt de keuze om elektrisch te gaan rijden daarom ook alleen maar gemakkelijker.

Het voordeel van een elektrische bedrijfsbus in de kosten

Wie het zakelijk bekijkt, wil natuurlijk ook weten hoe het met de kosten van de elektrische bestelbus zit. Wanneer gekeken wordt naar de aanschafprijs, dan kan gesteld worden dat die hoger is dan voor een brandstofauto. Omdat er vaak minder onderhoud en dergelijke nodig is, kunnen de kosten echter op lange termijn gedrukt worden. Dit wordt bijvoorbeeld ook doorgerekend in de kostprijs wanneer voor leasen wordt gekozen. Ook de kosten voor het laden zijn lager dan de brandstofkosten voor een gewone auto. Dit zijn allemaal zaken die eerst goed doorgerekend moeten worden om zo een goede keuze te maken. Het grote verschil tussen brandstofkosten is voor veel bedrijven ook direct een reden om over te stappen op een elektrisch wagenpark.

Verschillende soorten elektrische bestelwagens

De elektrische bestelbus is inmiddels in de line-up van heel veel merken te vinden. Dat kunnen bijvoorbeeld elektrische varianten van bekende bussen zijn. Dit is voor sommige rijders een voordeel. Die voelen zich dan direct vertrouwd met de betreffende bus. Ook zijn er een aantal fabrikanten die direct voor een geheel nieuw model hebben gekozen. Zo zijn er dus bussen op de markt die specifiek voor elektrisch rijden zijn ontworpen. Dit kan ook een aantal voordelen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld waar het gaat om de indeling. Daar kan je dus ook optimaal profijt van hebben als ondernemer.