Wagenparkbeheer uitbesteden


Een wagenpark is een belangrijk gedeelte van een bedrijf. Zeker naarmate het bedrijf groter en groter wordt, neemt het wagenpark meer ruimte en tijd in beslag. Doordat het zo’n essentieel deel van het bedrijf is, kan het een behoorlijk deel van je werkzaamheden in beslag nemen. Van administratie tot vragen en van het voorzien van leasecontracten tot contact met werknemers. Als mogelijk gevolg dat het kan voorkomen dat je als bedrijf niet meer kunt focussen op de relevante werkzaamheden om je bedrijf te laten groeien.

Werknemers moeten in alle tijden in staat zijn om het werk uit kunnen te voeren. Een auto van de zaak is in dit geval essentieel. Omdat de prestaties van het bedrijf en de werknemers centraal staan, kun je er voor kiezen om het wagenparkbeheer uit te besteden. Zo hebben je werknemers de volledige bewegingsvrijheid, maar hoef je je als bedrijf geen zorgen te maken over het onderhoud en de administratie.

Het wagenpark beheer uitbesteden? Dan ligt een leaseconstructie het meest voor de hand. Dit scheelt in aankoop- en onderhoudskosten. Zo betaal je met een leasecontract een eerlijk bedrag per maand of kwartaal, in plaats van een hoog bedrag in één keer. Het wagenparkbeheer zal in handen komen van een extern bedrijf.

Waarom wagenparkbeheer uitbesteden?

Goede autoregeling essentieel
Vanaf 2 auto’s is het al mogelijk om het wagenparkbeheer uit te besteden. Bij het uitbesteden hanteer je vaak een autoregeling. Hierin staan de rechten en plichten van zowel de werkgevers als werknemer. Voor iedereen is het duidelijk waar hij of zij aan toe is.

Na het vastleggen van de autoregeling, kan een leasemaatschappij de autoregeling uiteindelijk overnemen en uitvoeren. Zowel werknemers als werkgevers hebben rechtstreeks contact met de leasemaatschappij. Het grote voordeel dat je als bedrijf hebt tijdens het uitbesteden van het wagenparkbeheer, is dat de leasemaatschappij altijd op de hoogte is van acties, huidige autovoorraad en stilstaande auto’s binnen het wagenpark. In financieel opzicht kan dit voor een bedrijf erg aantrekkelijk zijn.

Naast het bieden van voldoende overzicht, adviseert de leasemaatschappij het bedrijf wanneer er auto’s aan vervanging toe zijn, of als het jaarkilometrage niet juist is.

Persoonlijk contact en rapportage wagenparkbeheer
Door het uitbesteden van het wagenparkbeheer hebben werknemers dus rechtstreeks contract met de externe organisatie voor vragen en opmerking. Ook is het gebruikelijk als de wagenparkbeheerder een periodieke rapportage stuurt. In zo’n rapportage komen de volgende punten voor:

 • levertijden;
 • contract looptijden;
 • contractuele kilometrages;
 • werkelijke kilometrages;
 • tankgedrag;
 • brandstofverbruik;
 • bekeuringen;
 • schadeverloop.
 •  

  Voordelen wagenparkbeheer uitbesteden

  Het grote voordeel van het wagenparkbeheer uitbesteden is dat het je als bedrijf enorm veel tijd, geld en focus bespaart. Daarbij is het wel belangrijk dat je de juiste beheerder kiest. Daar schuilt ook direct het gevaar. Er zijn momenteel enorm veel aanbieders, die allemaal veel op elkaar lijken. Je kijkt dan al snel alleen naar de prijs, en niet naar de voorwaarden.

  Kosten besparen wagenparkbeheer

  Het is zeker zou dat een externe wagenparkbeheerder geld kost maar goed wagenparkbeheer kan juist kostenbesparend werken. Die kostenbesparing zal zich zeker uitbetalen. Daarnaast kun je je gemakkelijker focussen op de groei van je bedrijf en het welzijn van je werknemers. Het managen van je core business kan weer centraal staan.
   

  Wagenparkbeheer op maat

  Maar wat gebeurt er nadat je hebt gekozen om het wagenparkbeheer te gaan uitbesteden? Allereerst neem je contact op met een externe organisatie. Vaak volgt er een kennismakingsgesprek waarin wordt besproken wat de wensen en eisen van beide partijen zijn. Voorbeelden van vragen die worden gesteld zijn:

 • Hoeveel auto’s moeten er worden beheerd?
 • Waarom kies je voor het leasen van het wagenpark?
 • Hoeveel werknemers heeft het bedrijf?
 •  
  Vervolgens worden alle benodigde gegevens van het bedrijf verzameld. De externe beheerders zullen tot slot een passende leaseconstructie opmaken.
   

  Vraag vrijblijvend een zakelijke wagenpark offerte aan

  Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact op om je wensen te bespreken.