Alle 18 elektrische auto’s met hoge instap 2024

Elektrische auto’s met een hoge instap worden steeds populairder. Zowel zakelijke automobilisten als particulieren willen graag elektrisch rijden om niet alleen te besparen op de hoge brandstofkosten, maar ook om comfortabel te kunnen rijden, waaronder makkelijk in en uitstappen.

Hoge instap auto’s zijn er uiteraard ook 100% elektrisch, onderstaand hebben we alle beschikbare modellen op een rij gezet.
 

De beste & populairste elektrische auto’s met hoge instap

Top 3 elektrische auto’s met hoge instap 2023

1. Volkswagen ID.4

Je ziet ze steeds vaker rijden. De stijlvolle Volkswagen ID.4. Deze elektrische auto met hoge instap is een echte blikvanger door het goed doordachte design en biedt alle comfort als een volwaardige SUV.

Dat houdt in dat de auto niet alleen de hoge instap heeft, maar ook enorm ruim is en genoeg bagageruimte heeft. De Volkswagen ID.4 is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en is momenteel één van de populairste EV’s in de zakelijke markt.

De auto biedt ruimte aan 5 personen en is in iets meer dan 8 uur weer volledig op te laten. Met het snelladen kun je binnen 40 minuten vooruit.

Afhankelijk van het model dat je kiest heeft de elektrische auto een actieradius van meer dan 500 kilometer.

Bekijk de Volkswagen ID.4

 
2. Hyundai Kona Electric

Zit je veel op de weg en wil je van optimaal rijcomfort genieten? Dan mag je de Hyundai Kona Electric zeker niet uitvlakken. De stijlvolle crossover van het Japanse automerk is een mooie elektrische auto met hoge instap en heeft een hoge actieradius.

Waar vooral de veelrijders enorm veel profijt van hebben, maar ook als luxueuze boodschappenwagen of voor de weekend trips is deze EV een trouwe partner die binnen 8 uur weer volledig is opgeladen.

Het snelladen van de auto neemt ongeveer drie kwartier in beslag terwijl je met een volledig opgeladen accu circa 480 kilometer kunt touren.

Een klein minpuntje van de Kona Electric is dat de elektrische motor goed hoorbaar is.

Bekijk de Hyundai Kona Electric

 
3. Kia e-Niro

De Kia e-Niro is moeilijk te classificeren. De elektrische auto met hoge instap lijkt op een gemiddelde stationwagon en heeft alle kenmerken van een SUV.

Het beste is de EV ook te omschrijven als de perfecte elektrische gezinsauto waarmee je 5 personen kunt vervoeren en veel bagage in kwijt kunt. De auto is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een optie voor one pedal driving.

Dus de bestuurder heeft er ook nog eens heel veel profijt van. Voor veelrijders is de elektrische wagen van Kia iets minder geschikt, want de actieradius is afhankelijk van het model dat je kiest maximaal 450 kilometer.

De laadtijd is gemiddeld 10 uur dat behoorlijk lang is. Het snelladen is een stuk sneller, namelijk 45 minuten. Echter is dit ook een stuk duurder.

Bekijk de Kia Niro
 

Wat is het voordeel van een elektrische auto met hoge instap?

Een elektrische auto met hoge instap biedt een aantal voordelen. Vooral lange en oudere mensen hebben baat bij een auto met een hoge instap.

Zij hoeven namelijk niet te bukken om makkelijk in en uit te stappen, maar een auto met een hoge instap is ook prettig voor gebruikers die kinderzitjes moeten plaatsen en de gordels bij hun kinderen moeten bevestigen.

Daarnaast zit je in een auto met een hoge instap ook hoger en heb je dus een beter zicht op het wegdek en het verkeer. Kortom een elektrische auto met hoge instap kan voor veel mensen interessant zijn.