Bedrijfsauto leasen

Een bedrijfsauto leasen is al vele jaren heel gebruikelijk. In allerlei branches is het heel normaal om voor lease te kiezen als het gaat om een zakelijke auto. Dit kan dan gaan om een auto die er representatief uitziet voor bijvoorbeeld vertegenwoordigers of managers. Ook kan het gaan om auto’s die gebruikt worden om het werk mogelijk te maken. Dat gaat dan bijvoorbeeld om bestelbussen. In alle gevallen is het van belang om goed te weten welke zaken er allemaal een rol spelen. Dit helpt bij het maken van de juiste keuze.

Top 5: populaire bedrijfsauto’s

De soorten lease die er zijn

Een bedrijfsauto leasen kan op meerdere manieren. Een manier die tegenwoordig bijvoorbeeld populairder is dan voorheen, is shortlease. Dit is het leasen voor korte periode om bijvoorbeeld een extra auto te kunnen inzetten in drukke tijden. Dit is echter wel een hele specifieke vorm van leasen. Er zijn ook een aantal vormen die veel gebruikelijker zijn en die al vele jaren worden toegepast in de zakelijke wereld. Het gaat dan om vormen zoals operational lease en financial lease. Het is zeker ook goed om de verschillen hiertussen te kennen. Dit maakt het kiezen van de juiste vorm net wat gemakkelijker te doen.

Bedrijfsauto: kiezen voor operational lease

De vorm die misschien wel het populairst is als het om een bedrijfsauto leasen gaat, is operational lease. Dit is de vorm van leasen waarbij je als ondernemer direct overal van af bent. Je betaalt een vast bedrag per maand om de auto te gebruiken en daar zitten nagenoeg alle kosten in, van belasting tot onderhoud. Vaak is het dan alleen nog zo dat de brandstof voor eigen rekening komt. Deze vorm van leasen gebeurt met een contract van gemiddeld 3 tot 5 jaar, waarna de auto weer wordt ingeleverd en een nieuwe lease wordt aangegaan.

Gebruikmaken van financial lease

Een andere vorm om een bedrijfsauto te leasen is door financial lease toe te passen. Het is een vorm van leasen waarbij je een contract voor een bepaalde tijd aangaat. In die periode betaal je de auto min of meer af. Na de looptijd van het contract is het dan ook zo dat er de mogelijkheid bestaat om de auto over te nemen van de leasemaatschappij. Het is dan soms zo dat er nog een restbedrag betaald moet worden. In andere gevallen is dit niet zo. Op deze manier kan je alvast de auto gebruiken zonder grote investering.

De juiste leasemaatschappij voor je bedrijfsauto

Om een bedrijfsauto te leasen, is het belangrijk om met de juiste maatschappij te werken. Er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden dan ooit om een auto voor zakelijk gebruik te leasen. Dit kan soms zelfs gewoon bij de fabrikant van de auto zelf. Het is goed om de verschillende aanbieders naast elkaar te zetten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kosten die erbij komen kijken. Zet deze in verhouding tot de service die erbij geboden wordt. Op die manier is optimaal te bepalen welke de juiste is. Aan de hand daarvan sluit je de best mogelijke deal.

Let op de bijtelling bij een bedrijfsauto

Er is nog één zaak die niet vergeten mag worden als het om een bedrijfsauto leasen gaat. Het is namelijk bijna altijd zo dat hier dan ook een bijtelling bij komt kijken. De enige uitzondering is wanneer je minder dan 500 kilometer privé rijdt per jaar. Dit is dus met bijvoorbeeld bestelbussen net wat vaker aan de orde dan met personenauto’s. Let ook goed op wat de bijtelling is en in welke mate zich dit voor elektrische auto’s ontwikkelt in de komende jaren. Dit kan een flink verschil maken wanneer je een goede auto wilt leasen.