Leasebudget: wat kan je leasen voor je budget?

Het budget dat je kunt uitgeven aan een leaseauto wordt het leasebudget genoemd. De hoogte van dit leasebudget bepaalt je werkgever.
 

Wat houdt het leasebudget in?

Wanneer we spreken over het leasebudget gaat het over het bedrag wat je per maand wilt besteden aan een leasevoertuig. Bedrijven leasen voertuigen vaak in een aantal categorieën op basis van budget. Naarmate dit budget oploopt, zullen er andere type auto’s te leasen zijn.

Het is verstandig om met je werkgever (als je die hebt) te bespreken welke zaken binnen het leasebudget vallen. Anders is het slim om hier zelf over na te denken, welke totale kosten je wilt maken voor je leaseauto. Denk bijvoorbeeld aan:

● Brandstofkosten
● Inclusief of exclusief BTW
● Extra verzekeringen
● Bijtelling
● Waskosten

 

Kies een elektrische auto binnen je leasebudget

Ben jij op zoek naar een milieuvriendelijke, maar flexibele vervoersoptie met het oog op de toekomst? Bij ElektrischeAutolease.nl is het mogelijk om voor een scherpe prijs een elektrische auto te leasen. Elektrische auto’s zijn in verschillende prijsklassen te leasen. Bij elk type leaseauto wordt duidelijk omschreven wat de actieradius en laadsnelheid is.

Om je een handje te helpen bij het kiezen van de juiste leaseauto voor het juiste leasebudget, doen we een aantal voorstellen.

Leasebudget tot 500 euro

● Dacia Spring Electric
● Renault Twingo ZE
● Smart EQ fortwo cabrio
● Opel Corsa-e
● Nissan Leaf

Leasebudget tot 600 euro

● Volkswagen ID.3 Pro
● Jeep Avenger 1st Edition
● Polestar 2 Standard Range Single Motor
● Kia EV6 58kWh Air
● Skoda Enyaq iV 60 19 inch

Leasebudget tot 700 euro

● Renault Megane E-tech Techno EV60
● Skoda Enyaq iV 80 19 inch
● Volvo XC40 P8 AWD Recharge
● Ford Mustang Mach-E SR RWD
● Volkswagen ID.4 Pro

Leasebudget tot 950 euro

● BMW i4 M50
● Tesla Model Y Performance
● Audi Q8 e-tron 50 quattro
● BMW iX xDrive 40
● Mercedes EQV 300 Lang

Leasebudget boven de 1000 euro

● Tesla Model S Long Range Plus
● Polestar 3 Long Range Performance
● Tesla Model X Long Range
● Porsche Taycan 4S
● Audi e-tron GT RS
 
Bekijk hier alle elektrische auto’s

 
In principe kun je met het leasebudget zelf bepalen welke auto je wilt leasen. Je kunt de auto ook naar wens samenstellen wat betreft kleur en extra’s, zolang de prijs maar binnen het afgesproken budget valt.

Zaken zoals het merk van de auto, het type voertuig, het aantal zitplaatsen dat het voertuig heeft en de actieradius hebben invloed op de leaseprijs. Deze gegevens kun je bij de filters op onze website aangeven.

Ook is het mogelijk om de leaseprijs bij de filteropties in te voeren, dit maakt het extra makkelijk om een leasevoertuig te vinden dat binnen het leasebudget van jouw werkgever valt.
 

Tips om binnen het leasebudget te blijven

Het is, zoals gezegd, van groot belang dat je tot in detail bespreekt wat er wel en niet onder het leasebudget valt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je de auto daadwerkelijk least.

Om te zorgen dat je kosten bespaart en binnen je leasebudget blijft, kun je de volgende tips in overweging nemen:

1. Kies een voertuig dat milieuvriendelijk is.
2. Let op onverwachte extra kosten. Denk hierbij aan de kosten voor eventueel een laadpaal of opladen in het openbaar.
3. Houd rekening met bijtelling. Bij elektrische auto’s is dit vaak lager dan bij niet-elektrische auto’s.
4. Kies voor een kleinere auto.
5. Voeg geen onnodige extra’s toe.

 

Het belang van leasebudgetten

Wanneer je werkgever het leasebudget bepaalt, is het van belang ook de bijtelling vast te stellen. Je hoeft geen bijtelling te betalen wanneer je op jaarbasis minder dan 500 kilometer privé rijdt met jouw zakelijke leaseauto. Dit moet je dan ook kunnen aantonen met een kloppende kilometer registratie.

Het privégebruik van een zakelijke leaseauto wordt gezien als loon in natura. Door het betalen van de bijtelling, betaal je hier belasting over. De bijtelling voor jouw zakelijke leaseauto is afhankelijk van de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van de gekozen auto. Daarnaast is de inkomstenbelasting die van toepassing is op jouw inkomen van belang.
 

De beste leaseauto voor jouw situatie

Wanneer je van je werkgever een leasebudget hebt ontvangen en je weet hoeveel bijtelling je per maand gaat betalen, kun je rustig alle leaseopties die binnen jouw budget vallen nagaan via deze website. Verander de filters en vergelijk de prijzen van de verschillende type auto’s om zo tot de beste keuze te komen.