De beste elektrische auto’s in 2024

Wat is de beste elektrische auto van 2024? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je belangrijk vindt. Maar over het algemeen vinden de meeste mensen de actieradius het meest belangrijk in combinatie met de (lease)prijs natuurlijk.

Daarnaast is het comfort en de ruimte vaak belangrijk. Dat is een reden waarom de elektrische suv heel populair is. Qua comfort is een elektrische auto in het algemeen al een goede verbetering ten opzicht van een benzineauto, qua rijgeluid & rijcomfort.

De allerbeste elektrische auto’s op dit moment

De wensen en eisen

Natuurlijk is het bepalen van wat de beste elektrische auto is ook afhankelijk van wat je zelf eigenlijk wilt, bekijk hier welke elektrische auto bij je past. Dit gaat dan niet alleen om zaken zoals de actieradius of het formaat van de auto. Denk ook aan de vele innovaties die meespelen hierin. Zo zijn er modellen die het aandrijven en remmen met hetzelfde pedaal laten verzorgen. Dit soort zaken kunnen heel belangrijk zijn. Zoals er tegenwoordig ook allerlei andere vormen van technologie in de auto’s worden meegenomen. Het zijn juist dit soort zaken die een belangrijke factor vormen in wat jij eigenlijk goede kwaliteit vindt.

De manier van gebruiken

De eerste zaak die een rol zal spelen bij het bepalen wat de beste elektrische auto is, is de manier waarop je de auto gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld iemand bent die in de stad veel korte ritjes maakt, dan is vooral de compacte auto een goede optie. Dat komt omdat daarmee veel gemakkelijker door het drukke stadsverkeer te manoeuvreren is. Wie echter meer op de grote weg zit, heeft meer aan de moderne modellen met de veel grotere actieradius die tegenwoordig te krijgen zijn. Dit laat je veel gemakkelijker grote afstanden afleggen. Dit kan dus ook de beste optie voor jouw situatie zijn.

De rol van de kosten bij de beste elektrische auto

Zoals je altijd mag verwachten spelen ook de kosten een grote rol. Hoe beter dit in verhouding tot de kwaliteit staat, hoe beter het is. De beste elektrische auto is dan ook de auto die de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit biedt. Denk dan vooral de gebruikskosten. De aanschafprijs speelt hier minder een rol in, omdat dit natuurlijk ook in grote mate afhangt van bijvoorbeeld het formaat van de auto. De kosten in gebruik hebben daarentegen veel meer te maken met de manier waarop je de auto in het dagelijks leven gebruik als bestuurder.

De rol van de actieradius

Een belangrijke zaak die altijd zal meespelen bij het bepalen van wat de beste elektrische auto is, zal altijd de actieradius blijven. Dit is het aantal kilometers dat je bij normaal gebruik met een elektrische auto kunt rijden. Dit is belangrijk omdat in het verleden de mogelijkheden van elektrische auto’s nogal afweken van de mogelijkheden die auto’s met een brandstofmotor konden bieden. Dit verschil kruipt wel dichter naar elkaar toe. De auto die het verst kan rijden met een volle accu kan je daarom al snel als de beste elektrische auto zien. Dit zal vaak kloppen.

Lijst van beste elektrische auto’s wisselt voortdurend

De beste elektrische auto zal je per periode moeten bepalen. Zeker nu meer en meer grote fabrikanten zich ermee gaan bezighouden. Dit betekent namelijk dat het aantal nieuwe modellen dat op de markt komt snel toeneemt. Daarmee is het dus ook zo dat de verbeteringen elkaar in hoog tempo opvolgen. Waardoor gesteld kan worden dat het regelmatig zo kan zijn dat een ander model als de beste van dat moment gezien kan worden. Het is dan ook belangrijk dat je het aanbod goed in de gaten houdt.