Elektrische auto abonnement

Het aanschaffen van een elektrische auto is nog niet altijd voor iedereen betaalbaar. Veel mensen twijfelen dan ook om elektrisch te rijden. Daarnaast heeft een elektrische auto nog een relatief onzekere restwaarde. Gelukkig zijn er goede alternatieven. Zo kun je tegenwoordig een elektrische auto abonnement afsluiten. Je betaalt niet direct een groot bedrag en je kunt meestal per maand aankijken of het rijden in een elektrische auto iets voor jou is. Hiermee voorkom je onnodig hoge kosten die niet passen bij je persoonlijke situatie.

Momenteel is het bij ons mogelijk om vanaf 12 maanden een elektrische auto abonnement aan te vragen. Dit is bij alle elektrische auto’s aan te geven bij de offerte aanvraag.

Voordelen elektrische auto abonnement

Lage brandstofkosten door elektrisch opladen
Tanken voor veel geld is verleden tijd met een elektrische auto abonnement. Vaak is het opladen van je auto zo’n 30 procent goedkoper dan het tanken met diesel of benzine. Laad je je elektrische auto thuis op? Dan kan je voordeel oplopen tot zelfs 50 procent.

Duidelijk kostenoverzicht
Na het afsluiten van een elektrische auto abonnement betaal je een vast maandbedrag waar veel kosten inclusief zijn. Zo is je abonnement inclusief kosten als onderhoudswerkzaamheden en reparaties. Je komt dus niet snel tegenover onverwachte uitgaven te staan.

Meer mogelijkheden voor senioren
Dat een elektrische auto abonnement alleen iets is voor jongeren, is een misverstand. Ook voor ouderen is het afsluiten van een elektrische leaseauto voordelig. Zo hoeven senioren geen lening af te sluiten om in een elektrische auto te rijden. En wanneer je van de auto af wil, hoef je het abonnement alleen maar stop te zetten. Kortom, voor senioren is er veel meer vrijheid.

Duurzaam rijden met oog op de toekomst
Misschien wel het grootste voordeel van een elektrische auto. Elektrisch rijden draagt bij aan de verbetering van het milieu. Naast het feit dat de auto minder CO2 uitstoot, produceert het ook geen stikstof en fijnstof. Wanneer je je auto ook nog eens thuis oplaadt met zelf opgewekte groene stroom, profiteer je al helemaal.

Weinig spaargeld nodig
Als je een nieuwe auto koopt, heb je vaak spaargeld nodig. Voor veel mensen is dit niet altijd een optie. Gelukkig is de instapdrempel voor het afsluiten van een elektrische auto abonnement zeer laag. Er komen namelijk veel meer mensen door het acceptatieproces. Dit komt doordat er veel minder spaargeld nodig is.
 

Elektrische auto abonnement aanvragen

Het afsluiten van een abonnement voor een elektrische auto heeft dus veel voordelen. Zo kun je kiezen voor een auto naar keuze wanneer het jou uitkomt, op een duurzame manier. Wel wordt een elektrische auto abonnement vaak BKR geregistreerd. Dit heeft invloed op hoeveel je in totaal kunt lenen. Lees daarom goed de voorwaarden voor je definitief een abonnement aanvraagt. Zo ontdek je snel hoe jij de overstap naar elektrisch rijden het beste kunt maken.
 

Kosten abonnement elektrische auto

Bij een abonnement zijn er veel kosten inbegrepen. Daarom is het afsluiten van een abonnement ook zo populair. Je betaalt een vast bedrag per maand. Verder hoef je niet veel te letten op hoge extra kosten. Je weet altijd waar je aan toe bent en komt bijna nooit tegenover verrassingen te staan. De kosten die inclusief zijn bij een elektrische auto abonnement:

• (Inzittenden)verzekering
• Motorrijtuigenbelasting
• Vast kilometrage
• Onderhoud en reparatie
• Uitgebreid verzekeringspakket
• Alarmservice
• Vervangend vervoer
 

Niet inbegrepen kosten elektrische auto abonnement

Ondanks dat er veel kosten in een abonnement inclusief zijn, kan het altijd voorkomen dat er kosten niet zijn inbegrepen. Houd er daarom rekening mee dat deze kosten meestal niet zijn inbegrepen:

• Tolgelden
Oplaadkosten
• Schoonmaakkosten
• Bekeuringen
• Updates van navigatiesystemen