Alle 7 persoons elektrische auto’s

Wie graag op een duurzame en verantwoordelijke manier zichzelf en zes andere personen wil vervoeren, kan kiezen voor een elektrische 7 zitter.

Er zijn op dit moment 4 verschillende 7 persoons elektrische auto’s beschikbaar (wel meerdere uitvoeringen), helaas is het aanbod op dit moment nog beperkt.

In 2024 gaan er wel meerdere nieuwe elektrische 7 zitters aankomen.
 

De beschikbare elektrische 7 zitters

7 persoons elektrische auto informatie

Er zijn tegenwoordig verschillende 7 persoons elektrische auto’s beschikbaar op de automarkt. De komende jaren zal dit aanbod alsmaar stijgen, door de toenemende populariteit.

Zo heeft Nissan de gloednieuwe e-Evalia op de markt gezet, die zeven zitplaatsen bevat en één van de meest betaalbare modellen is van dit moment.

Wel zal het over het algemeen minder eenvoudig zijn om een 7 persoons elektrische auto te vinden die perfect bij je persoonlijke en financiële wensen past. De markt is namelijk minder groot dan bij andere elektrische auto’s. Wij proberen je te helpen zodat je meer inzicht krijgt. Er zijn namelijk specifieke voorwaarden als het gaat om de bijtelling en schommelende aanschafprijzen waar je goed op moet letten.

Bestaan er 7 persoons elektrische auto’s?

Een veelgestelde vraag is of er überhaupt betaalbare 7 persoons elektrische auto’s bestaan die kunnen worden geleased (private of zakelijk) of in zijn geheel worden verkocht. Gelukkig zijn er een aantal betaalbare elektrische auto’s met 7 stoelen. We zullen deze modellen uitlichten op de pagina. Onder de Duitse en Franse automerken zijn de zevenzitters namelijk in opkomst. Hier vallen ook de extra grote SUV’s onder met 2 extra stoelen in de achterbak.

Soorten 7 persoons elektrische auto’s + hybride

Tegenwoordig zijn er veel soorten 7 persoons elektrische auto’s. De merken verschillen van Tesla tot Nissan en van Maxus tot BMW. Hier sommen we een aantal bekende 7 persoons elektrische auto’s voor je op:

 • TESLA MODEL X
 • TESLA MODEL Y
 • NISSAN E-NV200
 • MAXUS EUNIQ5
 • Volvo XC90 T8 Twin Engine
 • BMW X5 xDrive40e
 • Citroen Grand C4 Picasso BlueHDi 120/150
 • Dacia Lodgy dCi 90
 • Opel Zafira 1.6 CDTI
 • Hoeveel kost een 7 persoons elektrische auto?

  Het is vrijwel onmogelijk om een 7 persoons elektrische auto te kopen die onder de €40.000 ligt.

  Elektrisch auto’s van groot formaat zijn nu eenmaal duurder dan de rest. Zo is een elektrisch model met 7 zitplaatsen van Nissan vanaf €45.000 verkrijgbaar. Ga je rond de €10.000 euro omhoog in het totaalbedrag, dan kom uit bij merken zoals Volvo en Maxus.

  De Tesla Model x en Tesla model y behoren samen met BMW tot de hoogte prijsklasse voor 7 persoons elektrische auto’s.

  Bijtelling 7 persoons elektrische auto

  De bijtelling voor 7 persoons elektrische auto’s zijn hetzelfde als voor “gewone” elektrische auto’s. Wel zijn er buitenbeetjes en daarom kun je een 7 persoons elektrische auto al financieren met een bijtelling vanaf 4 procent (bij een tweedehands). Voor een nieuwe elektrische 7 zitter stijgt dit al snel naar de 16 of straks zelfs 17 procent.

  7 persoons elektrische auto’s: onze top 5

  1. TESLA MODEL X
  Bijtelling: 12%
  Aandrijving: Longe Range Dual Motor (volledig Elektrisch)
  Vermogen: 422 pk

  2. TESLA MODEL Y
  Bijtelling: 12 tot 22%
  Aandrijving: Longe Range Dual Motor (volledig Elektrisch)
  Vermogen: 462 pk

  3. NISSAN E-NV200
  Bijtelling: 4%
  Aandrijving: elektromotor
  Vermogen: 109 pk

  4. MAXUS EUNIQ5
  Bijtelling: 12%
  Aandrijving: elektromotor
  Vermogen: 136 pk

  5. Volvo XC90 T8 Twin Engine
  Bijtelling: 7% of 14%
  Aandrijving: plug-in hybride (benzine)
  Vermogen: 400 pk