Shortlease elektrische auto

Ben je op zoek naar een elektrische auto met maximale vrijheid? Of twijfel je over of elektrisch rijden wat voor je is? Of wil je gewoon een kort leasecontract? Dan is shortleasen misschien iets voor jou.

✓ Looptijd van 12 maanden tot 24 maanden
✓ Uiteraard 100% elektrisch
✓ Je zit niet 5 jaar aan een leasecontract vast
✓ Grote voorraad elektrisch = Snel rijden!

Bekijk shortlease aanbod

Momenteel is het bij ons mogelijk om vanaf 12 maanden elektrisch te shortleasen. Dit is bij alle elektrische auto’s aan te geven bij de offerte aanvraag.

Bekijk hier alle elektrische auto’s

Hoe werkt het shortleasen van een elektrische auto?

Shortlease werkt eigenlijk hetzelfde als een normaal leasecontract, alleen is het leasecontract een stuk korter. Je hoeft hierbij niet te letten op onderhoudskosten, reparatie of belastingen. Behalve het opladen van je elektrische auto, is bijna alles bij de contractprijs inbegrepen.

Het grote verschil tussen normaal leasen en shortlease zit hem vooral in de periode die je afspreekt om te leasen. Bij een shortlease overeenkomst is de minimale huurperiode meestal slechts één maand (bij ons vanaf 12 maanden). In tegenstelling tot een normaal leasecontract dat al snel één jaar als minimale huurperiode hanteert. Daarentegen ligt de prijs wel weer iets hoger bij het shortleasen van een elektrische auto.

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto shortleasen?

Shortlease kun je dus zien als een manier van huren met meer flexibiliteit. Naast het feit dat de looptijd natuurlijk een stuk korter is dan bij gangbare leasecontracten, kun je rijden in zowel het binnen als buitenland en draag je bij aan een groene en duurzame manier van autorijden.

De belangrijkste redenen zijn: geen lange contracten, sneller kiezen voor een nieuwe auto, proberen of elektrisch rijden wat voor je is, tijdelijk genieten een 100% elektrische auto.

Bijtelling shortlease elektrische auto

Ook met de shortlease van een elektrische auto heb je te maken met bijtelling. De voorwaarden van bijtelling rondom elektrische auto’s is erg verschillend en wordt nu meestal jaarlijks aangepast door de overheid. In sommige gevallen betaal je nog een lage bijtelling, omdat leasemaatschappijen nog beschikking hebben over elektrische auto’s die onder het lage bijtellingstarief vallen. Bekijk hier wat de huidig bijtelling is en wat de bijtelling per bouwjaar is.

Shortlease voorwaarden: waar moet je op letten?

Bij shortlease krijg je te maken met een contract waarin alle voorwaarden zijn opgesteld. Maar op welke voorwaarden moet je letten bij shortlease? En wat is allemaal inbegrepen in de prijs die je per maand betaalt?

Bekijk shortlease aanbod

Momenteel is het bij ons mogelijk om vanaf 12 maanden elektrisch te shortleasen. Dit is bij alle elektrische auto’s aan te geven bij de offerte aanvraag.

Inbegrepen kosten bij shortlease

Bij shortlease zijn, net als bij private lease, veel kosten inbegrepen. Daarom is shortlease ook zo populair. Buiten het vaste bedrag dat je per maand betaalt, hoef je verder naar weinig zaken meer om te kijken. Je weet daardoor altijd waar je aan toe bent. De volgende kosten zijn vaak inbegrepen in het contract:

  • • Motorrijtuigenbelasting
   • Vast kilometrage
   • Onderhoud en reparatie
   • Uitgebreid verzekeringspakket
   • Alarmservice
   • • Verzekering (ook voor inzittenden)
   • Vervangend vervoer

 

Niet inbegrepen kosten bij shortlease

Ondanks dat veel kosten vaak zijn inbegrepen in het leasecontract, zul je altijd te maken hebben met kosten die niet inclusief zijn. Houd er daarom rekening mee dat de volgende kosten meestal niet zijn inbegrepen tijdens shortleasen:

  • • Oplaadkosten
   • Schoonmaakkosten
   • Bekeuringen
   • Updates van navigatiesystemen
   • Tolgelden