Leasecontract overnemen = Direct elektrisch rijden!

Onderstaande elektrische auto’s worden aangeboden als zakelijk leasecontract met operational lease. Het leasen van deze elektrische auto’s is vaak gunstig omdat de bijtelling lager is. Je kan hierdoor nog profiteren van 4%, 8% of 12% bijtelling.

Resultaten:
3
Sorteren op:

Zakelijk leasecontract elektrische auto overnemen

Een zakelijk leasecontract overnemen is een optie waarbij een bestaand leasecontract van de ene leasenemer overgaat naar de andere. Dit kan voor beide partijen een goede keuze zijn.

Wanneer de ene partij bijvoorbeeld een leaseauto niet meer kan gebruiken, maar nog wel aan het contract vastzit, dan is het fijn wanneer dit door een andere partij kan worden overgenomen die de auto wel kan gebruiken.Dit komt bij bedrijven vaak voor wanneer er mensen uit dienst gaan die een leaseauto van de zaak hebben.

Flexibel blijven met een leasecontract

Een leasecontract overnemen is eigenlijk een vorm van flexibel omgaan met situaties. Het is een manier om in te spelen op het spel van vraag en aanbod. Op het moment dat een leasenemer eigenlijk liever van een leasecontract af wil, dan is dat natuurlijk nadelig voor alle partijen. Daarom is dit vaak ook niet mogelijk. Door de mogelijkheid tot overname te bieden is dit echter veranderd. Voor de leasemaatschappij hoeft er dan namelijk niet veel te veranderen. Terwijl de auto die bij de één over is en bij de ander tekort gekomen wordt, snel op de juiste plaats terecht kan komen. Dit is een voordeel.

Hoe werkt een leasecontract overnemen?

De vraag is natuurlijk hoe een leasecontract overnemen eigenlijk werk. In een enkel geval is het zo dat de nieuwe leasenemer een bekende is van de oude leasenemer. In veruit de meeste gevallen wordt echter met een intermediair gewerkt. Dit kan bijvoorbeeld de leasemaatschappij zijn of een leaseintermediair.

Voordeliger dan een nieuw leasecontract

Natuurlijk is het goed om een leasecontract overnemen niet alleen maar vanuit het oogpunt van de huidige leasenemer te bekijken. Het is juist ook aantrekkelijk voor wie nog een auto zoekt.

Soms is het zo dat snel een nieuw voertuig nodig is voor zakelijk gebruik. Bijvoorbeeld door uitval van een huidige auto. Of wanneer nieuwe medewerkers worden aangenomen. In dat geval is het dan fijn wanneer er snel gehandeld kan worden. Een auto en leasecontract overnemen is dan vaak een snellere weg dan een geheel nieuwe auto bestellen voor lease. Dit maakt de optie populair bij veel leasenemers.

Voordeel van de kortere looptijd

Wie het slim bekijkt, ziet ook een voordeel voor de looptijd bij een leasecontract overnemen. Omdat een deel van het contract al is uitgediend, is het dus vaak geen langlopende verbintenis. Het is dus een vorm van korte lease of shortlease, maar dan wel met de voordelen van langlopende lease.

Denk bijvoorbeeld aan de lagere kosten die hier normaal gesproken bij komen kijken. Het is daardoor dus ook gemakkelijk om de kosten in ieder geval voor een bepaalde periode te drukken. Dit is zakelijk gezien dus simpelweg gewoon een goede deal te noemen voor jou.

De kosten lager houden met 4% of 8% bijtelling

Door het kiezen voor een zakelijk leasecontract overnemen kan er bij elektrische auto’s geprofiteerd worden van een lagere bijtelling. In eerdere jaren was de bijtelling op elektrische auto’s namelijk 4% of 8%. Dit voordeel geldt voor de hele looptijd, wanneer zo’n contract ter overname wordt aangeboden kan je dus nog profiteren van deze lagere bijtelling tot het einde van de looptijd.

Snel de lease overname mogelijkheden bekijken

Wie overtuigd is van een leasecontract overnemen, doet er goed aan om eens te bekijken wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Onderstaand de merken en modellen die regelmatig beschikbaar zijn voor contractovername:

– Tesla leasecontract overname
– Polestar leasecontract overname
– Audi e-tron leasecontract overname
– Tesla model s leasecontract overname
– Tesla model x leasecontract overname
– Polestar 2 leasecontract overname
– Jaguar i-Pace leasecontract overname

Wie contact opneemt met de leasemaatschappij zal merken dat er altijd wel een bepaald aanbod aan contracten is dat direct overgenomen kan worden. Op die wijze is dus snel aan een goede auto te komen om te leasen. Die ook nog eens op korte termijn te krijgen is. Waarbij de voordelen dus eigenlijk ook voor zich spreken.

Het is dus slim om direct even alle opties door te nemen en de actuele status van de leasecontracten die op dit moment ter overname worden aangeboden te krijgen. Zo heb je snel succes. Het aanbod wisselt wekelijks!