Leasecontract overnemen

Een leasecontract overnemen is een optie waarbij een bestaand leasecontract van de ene leasenemer overgaat naar de andere. Dit kan voor beide partijen een goede keuze zijn. Wanneer de ene partij bijvoorbeeld een leaseauto niet meer kan gebruiken, maar nog wel aan het contract vastzit, dan is het fijn wanneer dit door een andere partij kan worden overgenomen die de auto wel kan gebruiken. Voor die andere partij is het dan gemakkelijk om aan een goede auto te komen. Het is zeker ook interessant om deze mogelijkheid eens wat nader te bekijken.

Bekijk hier alle actuele (elektrische) leasecontracten ter overname.

Flexibel blijven met een leasecontract

Een leasecontract overnemen is eigenlijk een vorm van flexibel omgaan met situaties. Het is een manier om in te spelen op het spel van vraag en aanbod. Op het moment dat een leasenemer eigenlijk liever van een leasecontract af wil, dan is dat natuurlijk nadelig voor alle partijen. Daarom is dit vaak ook niet mogelijk. Door de mogelijkheid tot overname te bieden is dit echter veranderd. Voor de leasemaatschappij hoeft er dan namelijk niet veel te veranderen. Terwijl de auto die bij de één over is en bij de ander tekort gekomen wordt, snel op de juiste plaats terecht kan komen. Dit is een voordeel.

Hoe werkt een leasecontract overnemen?

De vraag is natuurlijk hoe een leasecontract overnemen eigenlijk werk. In een enkel geval is het zo dat de nieuwe leasenemer een bekende is van de oude leasenemer. In veruit de meeste gevallen wordt echter met een intermediair gewerkt. Dit kan bijvoorbeeld de leasemaatschappij zijn.

De huidige leasenemer geeft aan de auto eigenlijk over te hebben en hier graag vanaf te willen. De leasemaatschappij of andere bemiddelaar zoekt dan een partij die een extra in dit specifieke type wel kan gebruiken en zorgt dat de overname van het contract in orde wordt gemaakt voor alle partijen.

Voordeliger dan een nieuw leasecontract

Natuurlijk is het goed om een leasecontract overnemen niet alleen maar vanuit het oogpunt van de huidige leasenemer te bekijken. Het is juist ook aantrekkelijk voor wie nog een auto zoekt. Soms is het zo dat snel een nieuw voertuig nodig is voor zakelijk gebruik. Bijvoorbeeld door uitval van een huidige auto. Of wanneer nieuwe medewerkers worden aangenomen. In dat geval is het dan fijn wanneer er snel gehandeld kan worden. Een auto en leasecontract overnemen is dan vaak een snellere weg dan een geheel nieuwe auto bestellen voor lease. Dit maakt de optie populair bij veel leasenemers.

Voordeel van de kortere looptijd

Wie het slim bekijkt, ziet ook een voordeel voor de looptijd bij een leasecontract overnemen. Omdat een deel van het contract al is uitgediend, is het dus vaak geen langlopende verbintenis. Het is dus een vorm van korte lease of shortlease, maar dan wel met de voordelen van langlopende lease.

Denk bijvoorbeeld aan de lagere kosten die hier normaal gesproken bij komen kijken. Het is daardoor dus ook gemakkelijk om de kosten in ieder geval voor een bepaalde periode te drukken. Dit is zakelijk gezien dus simpelweg gewoon een goede deal te noemen voor jou.

Snel de overname mogelijkheden bekijken

Wie overtuigd is van een leasecontract overnemen, doet er goed aan om eens te bekijken wat de mogelijkheden allemaal zijn. Wie contact opneemt met de leasemaatschappij zal merken dat er altijd wel een bepaald aanbod aan contracten is dat direct overgenomen kan worden. Op die wijze is dus snel aan een goede auto te komen om te leasen. Die ook nog eens op korte termijn te krijgen is. Waarbij de voordelen dus eigenlijk ook voor zich spreken.

Het is dus slim om direct even alle opties door te nemen en de actuele status van de leasecontracten die op dit moment ter overname worden aangeboden te krijgen. Zo heb je snel succes. Het aanbod wisselt wekelijks!

Bekijk hier alle actuele (elektrische) leasecontracten ter overname.