Welke elektrische auto past bij mij?

Hoe bepaal je welke elektrische auto bij je past? Doordat de keuze voor elektrische modellen heel anders gemaakt wordt dan voorheen het geval was, is het goed om een aantal kenmerken voor jezelf in het hoofd te houden.

Wanneer je dan de verschillende modellen met elkaar vergelijkt, is goed te bepalen welke auto hier dan het best bij past. Je kijkt bijvoorbeeld naar de manier waarop je de auto gebruikt. Ook kijk je natuurlijk naar je budget.

Start hier direct met elektrische auto’s vergelijken!

Soms kan het helpen om allereerst te kijken welke elektrische auto’s veel worden gekozen in Nederland, onderstaand de top 5 populairste modellen:

De wegen waarop je rijdt

Misschien wel de belangrijkste factor, is de vorm van gebruikt. Welke elektrische auto past bij mij als ik vooral in de stad rijd? Is dit anders dan wanneer je vooral veel snelweg kilometers maakt? Het antwoord hierop is: ja.

Er zijn goede modellen die gemaakt zijn voor het gebruik in steden. Dit zijn vaak de wat kleinere elektrische auto’s. Kijk je naar de modellen die meer richting de vorm van een SUV gaan, dan zijn die juist meer geschikt voor de lange afstanden. Dat is dus ook iets om mee te wegen in de te maken keuze.

De mogelijkheden van de accu

In het verlengde van de vorm van gebruik ligt de manier waarop de accu is ingericht. Wie kijkt naar het soort elektrische auto dat past bij wie je bent, kijkt bijvoorbeeld naar de actieradius.

Hoe groter de capaciteit van de accu is, hoe groter over het algemeen de actieradius ook is. Al komt daar natuurlijk wel ook de rijstijl bij kijken. Dit heeft namelijk invloed op het gebruik. Dit betekent echter wel ook dat je daar dus zelf veel grip op kunt houden. Dat is dus zeker ook een punt waarop je de keuze kunt maken.

De kosten

Welke elektrische auto past bij mij als ik niet te veel kosten wil maken? In dat geval kijk je naar veel verschillende kanten. In de eerste plaats is de aanschafprijs natuurlijk belangrijk.

Daarnaast is het echter ook goed om te kijken naar de mate van onderhoud en de kosten die hierbij komen kijken. Hoe gunstiger dit uitpakt, hoe aantrekkelijker het natuurlijk voor jou wordt om voor dit voertuig te kiezen.

Vergelijk dit vooral ook met auto’s op brandstof en hybride auto’s. Op die manier ga je het voordeel ervan ook pas echt goed zien als je moet kiezen.

Het gemak in gebruik

Welke elektrische auto past bij jou wanneer je vooral op zoek bent naar gebruiksgemak. Er zijn fabrikanten, bijvoorbeeld Nissan en Renault, die het elektrische tijdperk vooral hebben aangegrepen om met innovaties te komen waarmee ze kunnen zorgen dat het voor de bestuurder gemakkelijker dan ooit wordt om met de auto te rijden.

Op die manier kan je er zeker van zijn dat je de optimale ervaring krijgt. Dit betekent bijvoorbeeld dat allerlei taken uit handen worden genomen door de auto. Zelfs het rijden met slechts één pedaal is meer en meer de norm aan het worden hierin.

Kies een auto die goed voelt

Tot slot is er natuurlijk een belangrijk punt dat niet in vaste kaders is te gieten. Het is ook belangrijk dat de elektrische auto gewoon goed bij jou past.

Dat betekent dus bijvoorbeeld dat het lekker comfortabel moet zijn en dat je direct een goed gevoel moet hebben bij het merk & de eigenschappen. Dit kan natuurlijk per persoon sterk verschillen. In dat opzicht is het dan ook belangrijk om vooral naar de eigen smaak te kijken.

Luister (ook) naar wat je gevoel je ingeeft wanneer je verschillende elektrische auto’s met elkaar vergelijkt. Dit helpt je bij een goede keuze.