Wat is een snellader & hoe werkt die?

De snellader voor de elektrische auto is eigenlijk al niet meer weg te denken. Het is nu al bijna niet meer voor te stellen dat in het recente verleden de elektrische voertuigen allemaal op laag tempo moesten worden opgeladen en dat dit lange tijd duurde.
 

De tijd flink verkorten

De snellader voor de elektrische auto maakt het mogelijk om de laadtijd flink te verkorten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de eerste tachtig procent van de accu in ongeveer een halfuur op te laden. Daardoor is dus ook vier vijfde van de actieradius binnen deze tijd terug te krijgen. Wie een flinke afstand moet overbruggen, kan dat op deze manier dus ook veel gemakkelijker doen met een elektrische auto. Het is in dat opzicht een flinke vooruitgang te noemen. Op veel plekken bij laadstations zijn deze mogelijkheden al te verkrijgen. Dit worden er bovendien ook steeds meer. Dit helpt flink.

Een snellader voor thuis

Na de snellader voor de elektrische auto bij laadstations is ook de snelle manier van opladen meer en meer in huiselijke kring gebruikelijk geworden. De laadpalen die voor thuisgebruik te koop zijn, hebben steeds vaker ook deze techniek in zich. Op die manier is er dus ook meer zekerheid te krijgen dat de auto altijd goed vol is. De laadkabel is dan mode 4. Dit is de kabel die geschikt is voor het snelle opladen. Dit is anders dan de klassieke kabels die voorheen gebruikt werden. Het is dus belangrijk om over de goede spullen te beschikken als consument.

De externe factoren beter uitsluiten

Een voordeel van de moderne snellader voor de elektrische auto, is dat deze de externe factoren beter buitensluiten. De kracht van de accu, maar ook van het opladen was bijvoorbeeld altijd ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Door de staaldraden en andere materialen die tegenwoordig in de kabels gebruikt worden, is dit veel minder aan de orde dan voorheen. Zo is ook het snellere laden veel beter te verzorgen. De moderne laadkabels zijn nagenoeg ongevoelig voor extreme omstandigheden geworden. Daarmee is dus op een gemakkelijkere manier te zorgen dat alles veel soepeler en vlotter verloopt voor de gebruiker.

Gemakkelijk thuis te monteren

De snellader voor de elektrische auto voor thuis is gemakkelijk in gebruik. Dat begint al bij de montage ervan. Dit is heel gemakkelijk aan de muur te doen. Veel meer dan vastschroeven en aansluiten betreft het niet. Daarna is deze dus ook direct klaar voor gebruik. Dit is ook bewust heel simpel gehouden. De juiste kabel aansluiten op de lader en de auto is wel belangrijk. Vervolgens is er niet veel meer nodig dan het drukken op de knop om het opladen te laten beginnen. Binnen een korte tijd is de accu dan weer voldoende vol.