Welke elektrische auto’s hebben een trekhaak?

Een elektrische auto met trekhaak zorgt nog altijd voor veel hoofdbrekens. Veel bestuurders vragen zich af of dit mogelijk is en of het wel zo’n goed idee is. Het is natuurlijk handig om gewoon een fietsenrek op de auto te kunnen zetten.
 

Trekhaak is niet altijd mogelijk

Een elektrische auto met trekhaak is niet altijd mogelijk. Er zijn modellen die simpelweg niet de mogelijkheid bieden om een trekhaak te monteren. Bovendien zijn dit vaak ook de modellen die wat lichter en compacter zijn. Die hebben ook het vermogen niet om op een goede manier met het extra gewicht om te gaan.

Dit zijn vaak ook niet de auto’s die in de categorie vallen waarin de gebruikers van een trekhaak zoeken. Daarom is het juist goed om te kijken naar de auto’s die dit wel kunnen. Dit geeft meer inzicht in wat je juist wel ermee kunt als bestuurder.

Auto’s die wel geschikt zijn

Een elektrische auto met trekhaak is in sommige gevallen helemaal niet ondenkbaar. Een aantal fabrikanten heeft ervoor gezorgd dat de mogelijkheid om een trekhaak te monteren gewoon geboden wordt. Dit geldt bijvoorbeeld voor de modellen van Hyundai.

Ook Audi en Jaguar bieden mogelijkheden met hun elektrische auto’s. Dit zijn ook de modellen die een stevige accu hebben, zodat er dus ook op een goede manier mee te rijden blijft wanneer de trekhaak wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een caravan of een paardentrailer. Dit is belangrijk om mee te wegen in de keuze die je uiteindelijk zal maken.

Standaard op de auto

Er zijn ook fabrikanten die ervoor gekozen hebben om de trekhaak er standaard op te monteren. Een voorbeeld van een elektrische auto met trekhaak die je zo kunt bestellen is de Tesla Model X. Dit is ook direct een auto die wel heel veel mogelijkheden biedt.

Let wel even goed op: er zijn veel varianten van dit model. De ene optie kan meer dan de andere. In dat opzicht is het dus wel zaak om goed zeker te zijn dat je kan doen wat je wenst te doen. Zoek dit altijd eerst even helemaal goed uit.

De mogelijkheden met de trekhaak

Waar je altijd naar moet kijken als het om een elektrische auto met trekhaak gaat, is het trekvermogen. Wanneer je kijkt naar de vele verschillende auto’s die op de markt zijn, dan merk je dat er nogal wat verschil in zit.

Zo kunnen de beste modellen van Tesla ook heel veel gewicht meetrekken. Terwijl andere auto’s misschien net een derde daarvan aankunnen. Dit kan heel belangrijk wanneer je wat zwaardere aanhangers of trailers moet kunnen trekken met de auto. Het is slim om hier goed het oog in te houden. Dit helpt je bij het kiezen.

Genieten van de mogelijkheden

Het is goed om te weten dat er dus voldoende mogelijkheden bestaan om een elektrische auto met trekhaak te bezitten. Vooral wanneer je veel gebruikmaakt van transportmiddelen die je voorttrekt, of wanneer je er graag met je fiets op uit trekt, dan is het fijn om van deze opties te kunnen genieten.

Wie een goede keus wil maken, doet er goed aan om even te overleggen met de specialist over de vele mogelijkheden. Op die manier kan je er echt zeker van zijn dat je de juiste elektrische auto kiest waar je optimaal van profiteert als bestuurder.