Populaire zakelijke leaseauto’s in 2021/2022

Populaire zakelijke leaseauto’s in 2021/2022

Wat is een populaire zakelijke leaseauto in 2021/2022? Hoe heeft het veranderen van de belastingregels hier invloed op? In welke mate speelt mee dat elektrisch rijden steeds beter mogelijk wordt? Het zijn allemaal zaken die meespelen in de keuze voor een leaseauto.

Het is dan ook goed te begrijpen wanneer dit een effect heeft op de populariteit van de auto’s. Door eens goed naar de verschillende soorten factoren te kijken is een goed beeld te vormen. Er zijn verschillende auto’s die het in het jaar 2021 goed doen als het gaat om leasen.

Onderstaand de huidige top 10 van beste zakelijke leaseauto’s in 2021/2022

 

1. Volkswagen ID.4

2. Volkswagen ID.3

3. Tesla Model 3

4. Polestar 2

5. Audi e-Tron

6. Tesla Model S

7. Volvo XC40 Electric

8. BMW iX3

9. Ford Mustang Mach-E

10. Kia e-Niro

Benzineauto’s en elektrische auto’s vergelijken

Het is goed om te weten dat niet alleen de elektrische auto’s hierin worden meegerekend. Wanneer wordt bepaalde wat de populaire leaseauto van 2021 is, dan wordt vaak naar alle soorten auto’s gekeken. Zo kan het dus ook zijn dat er hele andere auto’s bovenaan staan, dan je misschien zou verwachten. Dit komt ook door de manier waarop de regels voor leasen en de belasting die daarbij komt kijken een rol spelen hierin. Dit geldt overigens ook voor de elektrische auto’s zelf. Kijk je naar welke dan het populairst zijn, dan zie je ook veel interessante opties.

Letten op de bijtelling bij een zakelijke leaseauto

Een belangrijke rol speelt de bijtelling. De populaire leaseauto in 2021/2022 is de auto waarvan de bijtelling niet te hoog oploopt. In dat opzicht is het dus voor veel mensen zo dat de auto’s met een lage aanschafwaarde net wat interessanter gevonden worden om te leasen. Blijf je onder de grenzen, dan zal de bijtelling nauwelijks een rol voor jou spelen. Dat geldt bijvoorbeeld bij een waarde onder €45.000,-. Daardoor is er in 2021 dus een ontwikkeling te zien naar het leasen van andere modellen als het gaat om de elektrische auto. Er is echter nog meer.

Zakelijk of toch privé leasen?

Een rol in de keuze speelt natuurlijk ook de vorm van gebruiken. Wie kijkt naar wat een populaire leaseauto in 2021 is, kan eigenlijk meerdere lijsten opstellen. Zo is er een duidelijk verschil tussen het leasen voor zakelijk gebruik en het leasen voor privégebruik. De auto’s die door middel van private lease worden verkrijgen, hebben natuurlijk in het geheel niet met een bijtelling te maken. Daardoor is het ook interessanter om naar andere auto’s te kijken. Bovendien moet privégebruik ook aan hele andere zaken voldoen. Dat vraagt dus ook om andere soorten auto’s om te leasen.

Letten op de zakelijke leaseprijs

Uiteindelijk is het wel zo dat de populaire leaseauto voor 2021/2022 wel de auto is die niet te duur is. Welke auto dit is, is dus wel ook afhankelijk van de gebruiksvorm. Daarbij wordt dan niet alleen naar de leaseprijs gekeken. Ook de kosten om de auto te gebruiken moeten daarin worden meegerekend. Dat het gemakkelijker wordt om een elektrische auto te gebruiken, maakt het ook voor het leasen een stuk interessanter. Daarom zullen de auto’s in 2021 en de jaren erna ook meer en meer een belangrijke rol gaan spelen in de wereld van het leasen.

De ontwikkelingen van zakelijke leaseauto’s blijven volgen

Wat de populaire leaseauto in 2021/2022 is, verandert nog weleens. Gedurende het jaar zal duidelijker worden wat nu eigenlijk de echt populaire modellen zijn om te leasen. Dit komt natuurlijk ook doordat er nieuwe modellen op de markt komen die dan een plek gaan innemen in de lijst. Op die wijze is het dus ook steeds beter mogelijk om een goede keuze te maken. Het kan dan ook helpen om met de specialist op het gebied van leasen te bespreken wat de beste optie is. Dit helpt ook bij het maken van de juiste keuze.