Dé Tesla Autopilot is dé toekomst van het autorijden

Dé Tesla Autopilot is dé toekomst van het autorijden

Ben jij benieuwd naar dé toekomst van het autorijden? Lees dan hier alles over de Tesla autopilot. De Tesla is een elektrische auto en kan beschikken over zelfrijdende mogelijkheden. Dit wordt ook wel de tesla autopilot genoemd. Deze automatische piloot is een rijhulpsysteem dat je apart kunt aanschaffen op het moment dat je een Tesla koopt of al in je bezit hebt. En laten we nu even eerlijk zijn; gemak dient de mens! Als je toch al zo’n dure auto koopt of hebt gekocht kan zo’n extra pakket er ook nog wel bij.

De tesla autopilot verkrijgbaar in 2 varianten

De tesla autopilot is verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Je kunt namelijk kiezen voor het pakket wat bestaat uit de autopilot, of uit het pakket wat bestaat uit een volledig zelfrijdend vermogen. Wanneer je al in het bezit bent van een Tesla kun je zo’n pakket eenvoudig aanschaffen via je Tesla-account. Door één van deze pakketten aan te schaffen wordt het mogelijk om je auto automatisch te laten sturen, accelereren en remmen. Dit natuurlijk wel allemaal binnen de rijstrook.

Op dit moment kun je alleen gebruik maken van de tesla autopilot op het moment dat je ook daadwerkelijk in de auto zit. De verwachting is wel dat dit in de toekomst gaat veranderen. Wanneer dit het geval is kun je dus als het ware je auto op afstand besturen. Dit heeft natuurlijk ook nadelen. Het is namelijk niet de bedoeling dat dit als speelgoed door één van je kinderen gebruikt gaat worden. Hier is een Tesla namelijk net iets te duur voor. Software wordt steeds vernieuwd dus houdt de updates voor de tesla autopilot in de gaten.

Welke Tesla’s hebben autopilot?

De Tesla’s die sinds 2016 worden geproduceerd beschikken allemaal al over de hardware die nodig is om gebruik te kunnen maken van de tesla autopilot. Hierbij kun je onder andere denken aan de 360 graden camera’s, een naar voren gerichte radar, 12 ultrasone sensoren, een boordcomputer en hulpmiddelen voor een optimale beeldverwerking. Dit nieuwste systeem heeft ogen van voor en van achter waardoor het mogelijk is om alle richtingen tegelijkertijd te bekijken.

De Tesla’s die geproduceerd zijn tussen 2014 en 2016 beschikken niet over deze nieuwste hardware. Deze elektrische auto’s hebben namelijk maar één camera en oudere sensoren. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de tesla autopilot is het belangrijk dat je allebei de pakketten aanschaft. De configuratie van deze pakketten kun je heel gemakkelijk controleren vanaf het touchscreen in de auto.

Zo schakel je de Tesla autopilot in

Het inschakelen van de tesla autopilot is een koud kunstje. Je gaat naar het menu en klikt op het tabblad instellingen. Vervolgens geef je in het menu aan dat je altijd je handen aan het stuur houdt op het moment dat je gebruik maakt van de autopilot. Hierdoor kun je zelf altijd de controle over de auto houden. Het is belangrijk om te weten dat de tesla autopilot niet automatisch ingeschakeld wordt. De functies zoals Autosteer en Navigeren op Autopilot zijn namelijk standaard uitgeschakeld.

Automatische rijstrookwisseling

De tesla autopilot beschikt ook over een automatische rijstrookwisseling. Om deze functie in te kunnen schakelen moet je Automatische Rijstrookwisseling inschakelen via het menu Stuurautomaatbediening op het tabblad instellingen. Op het moment de auto in ‘Autosteer’ staat moet jij als bestuurder de richtingaanwijzer inschakelen.

Tesla autopilot en parkeren

Wanneer je gebruik maakt van de tesla autopilot is het mogelijk om je auto te parkeren zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Wanneer je je auto op een parkeerplaats neerzet verschijnt er een blauw pictogrammetje op je instrumentenpaneel. Om ‘Autopark’ in te schakelen druk je op de rem en je zet de versnellingspook van de auto in z’n vrij ( Reverse ). Tevens houd je je voet op de rem. Op het moment dat je dit doet verschijnt er op je scherm ‘Start Autopark’. Druk hier vervolgens op en laat de rem en het stuur los. Vervolgens begint de auto uit zichzelf te parkeren. Zodra de auto klaar is met parkeren verschijnt er automatisch een melding op je bedieningspaneel.

Het nieuwe rijden

De tesla autopilot is dus het nieuwe rijden. Je zou haast bijna zeggen dat je aan de dag van vandaag geen autorijbewijs meer nodig hoeft te hebben om in een Tesla te kunnen rijden. Het is natuurlijk van belang dat jij als bestuurder zelf voldoende oog hebt voor de veiligheid en onthoud dat jij te allen tijde verantwoordelijk bent! Jij bent en blijft immers de bestuurder van de auto.