De 6 beste alternatieven voor een Tesla

De 6 beste alternatieven voor een Tesla

Het Amerikaanse automerk Tesla was ’s werelds eerste merk dat ervoor koos om zich volledig te richten op elektrisch rijden. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat dit merk over het meest aanzien beschikt binnen het segment van de elektrische voertuigen. Ondanks het feit dat Tesla verschillende uitstekende auto’s op de markt heeft gebracht moet het gezegd dat ook de concurrerende automerken heel wat moois uit de hoed aan het toveren zijn.

Zou jij ook graag willen ontdekken wat nu precies de beste alternatieven kunnen zijn voor een Tesla op moment van schrijven? Wij hebben ze voor je uitgezocht en stellen er hieronder alvast een aantal aan je voor!

1.) De Jaguar I-Pace


De kans is ongelofelijk groot dat je de I-Pace van het merk Jaguar niet in dit blogartikel had verwacht. Toch zijn wij van mening dat deze auto wel degelijk één van de beste alternatieven vormt voor een Tesla. In eerste instantie is dit het gevolg van het feit dat de I-Pace de eerste elektrische SUV was welke op de Europese markt werd gelanceerd. Ze staat ondertussen ook bekend als een bijzonder interessante leaseauto voor bedrijven of zakenmensen die op zoek zijn naar een alternatief voor het Tesla Model X.

Deze volledig elektrische Jaguar heeft alles in huis waar dit merk bekend om staat. Bovendien heb je er zomaar even 400 pk aan vermogen meer onder de spreekwoordelijke motorkap zitten. Tot slot is het ook nog eens zo dat deze krachtpatser uit de fabriek van Jaguar is uitgerust met één van de beste en meest geavanceerde batterijen van het moment. Daarmee wordt er een actieradius gerealiseerd van zomaar even 500 kilometer.

2.) De Audi e-tron Quattro


Ook de tweede auto uit dit lijstje is een volledig elektrische SUV. Deze keer zijn we hem echter gaan zoeken in de garage van het gerenommeerde automerk Audi. De zogenaamde audi e-tron Quattro heeft een actieradius van 400 kilometer. Daarmee moet ze slechts iets onder doen voor de hierboven aangehaalde I-Pace van Jaguar.

Bovendien is bekend dat deze e-tron is uitgerust met uitstekende snellaadmogelijkheden. Tel daar ook nog eens het typisch hoogwaardige Audi interieur bij op evenals de hightech uitrusting en het mag duidelijk zijn dat ook deze elektrische auto van het merk Audi Tesla het vuur stevig aan de schenen kan gaan leggen.

3.) De Hyundai KONA Electric


Een betaalbare consumentenprijs gecombineerd zien worden met een aanzienlijke actieradius is op moment van schrijven nog zeker geen evidentie in de wereld van de elektrische voertuigen. Toch is Hyundai erin geslaagd om dit voor mekaar te krijgen met haar KONA Electric. In eerste instantie is ze voorzien van een 64 kWh accu wat ze een bereik oplevert van 482 kilometer. Reeds meermaals werd gezegd dat dit helemaal niet zou misstaan in een Tesla, alleen… dit is een Hyundai.

Deze elektrische crossover was van bij de start zo gewild op de Nederlandse markt dat ons land voorrang heeft gekregen op vlak van levering. Het leasen van de KONA Electric wordt extra aantrekkelijk gemaakt door de zeer gunstige bijtelling waarvan sprake is van amper 4 procent.

4.) De Porsche Taycan


Voor wie op zoek is naar een elektrische auto uit het absolute topsegment kan er ook worden gekeken in de richting van het merk Porsche. De Porsche Taycan is het antwoord van het gerenommeerde automerk op het Tesla Model S. Voor de Porsche Taycan geldt dat er eerst naar werd verwezen als de ‘Mission E’.

Het betreft hier een volledig elektrische auto die deel uitmaakt van het luxesegment en die ook over lange afstanden optimaal blijft presteren. Porsche is er in geslaagd om met deze auto een indrukwekkende acceleratie te realiseren van 0 naar 100 kilometer per uur in amper 3,5 seconden. Bovendien beoogt het voertuig een actieradius van 500 kilometer.

5.) De BMW i4


Last but not least is er één van de elektrische paradepaardjes van het merk BMW. De oorspronkelijke i Vision Dynamics werd inmiddels omgedoopt tot de BMW i4. Deze luxe Gran Coupé maakt gebruik van de nieuwste generatie technologie van BMW en beschikt over een actieradius die vergelijkbaar is met deze van het Tesla Model S. Wie zich toch niet aangetrokken voelt tot deze futuristische krachtpatser van het Duitse BMW kan ook nog kiezen voor de onderstaande Volvo XC40 Electric.

6.) De Volvo XC40 Electric


Deze elektrische variant van de Volvo XC40 heeft eveneens een indrukwekkende actieradius van 500 kilometer. De “vanafprijs” was van bij de start overigens sterk gelijkaardig aan deze van het Tesla Model 3. Ook deze twee modellen van elektrische voertuigen zouden zomaar eens behoorlijk kunnen gaan knagen aan het marktaandeel waar het Amerikaanse Tesla over beschikt.