5 betaalbare elektrische auto’s voor iedereen

5 betaalbare elektrische auto’s voor iedereen

Er zijn verschillende financiële voor- en nadelen verbonden aan elektrisch rijden. Mensen die kiezen voor een elektrische auto kunnen rekenen op heel wat (hoge) vaste kosten die komen te vervallen. Daar tegenover staat echter dat de aankoopprijs van heel wat elektrische auto’s vooral in het begin behoorlijk hoog was gelegen. Daar lijkt ondertussen verandering in te zijn gekomen. Er zijn op de markt dan ook best een behoorlijk aantal betaalbare elektrische auto’s terug te vinden die voor iedereen geschikt kunnen zijn. Wij hebben er alvast 7 voor jou op een rijtje gezet!

1.) De Renault Twingo Electric ZE

In eerste instantie is er de Renault Twingo Electric. Gedurende lange tijd was dit de voordeligste elektrische auto op de markt. Ondertussen weten we dat de Dacia Spring die titel zal overnemen. Voor de Twingo Electric van Renault geldt dat ze op de markt is gezet voor een prijs van net onder de 20.000 euro. Op één enkele batterijlading is het mogelijk om tot 190 kilometer te rijden.

Is de batterij zo goed als op? Dat hoeft niet direct een groot probleem te zijn. In amper een uurtje tijd is het namelijk mogelijk om ze alweer op te laden tot zo’n 80 procent van haar capaciteit. Bovendien is het zo dat er bij deze auto kan worden vastgesteld dat het accupakket netjes is weggewerkt in de onderhuidse structuur. Dit zorgt er voor dat er geen sprake is van negatieve implicaties voor wat de kofferruimte betreft.

2.) De Smart Fortwo & Smart Forfour
Het merk Smart staat er om bekend steevast zeer betaalbare (elektrische) voertuigen op de markt te brengen. Ze doet haar naam nu alle eer aan. Dit in eerste instantie met de lancering van de Fortwo. Voor deze tweedeurs geldt dat ze over een adviesprijs beschikt van slechts 24.000 euro. Een andere optie is de vierdeurs Forfour. Voor deze optie betaal je ongeveer 500 euro meer. Wil je graag met een elektrische cabrio kunnen rijden? In dat geval dien je rekening te houden met een prijskaartje van zo’n 27.000 euro. Dit laatste zorgt er meteen voor dat Smart op moment van schrijven over de voordeligste elektrische cabrio op de markt beschikt.

3.) De Peugeot e-208 en de Opel Corsa-e

Vervolgens stellen we twee voertuigen aan je voor die onder de motorkap eigenlijk zo goed als gelijk zijn. Het gaat hierbij om de Opel Corsa-e evenals om de Peugeot e-208. Voor beide voertuigen geldt dat ze beschikken over dezelfde 136 PK sterke elektromotor. Bovendien is er ook sprake van een 50 kWh accupakket. Dit betekent dat je bij het kopen van één van deze voertuigen kan rekenen op een autonomie van zo’n 320 kilometer. Heb je toch nog iets meer te besteden? Dan zou je eventueel nog kunnen kijken in de richting van de SUV-modellen. Het gaat hierbij dan om de:

Peugeot e-2008;
Opel Mokka-e;

Voor de twee bovenstaande elektrische SUV’s geldt dat ze ergens in prijs beginnen vanaf ongeveer 33.000 euro. Wel moet het gezegd dat ze over een iets beperkter rijbereik beschikken. Dit is uiteraard het gevolg van de enigszins minder aerodynamische vorm waar de SUV’s over beschikken.

4.) MG ZS EV

Eén van de belangrijkste redenen waarom de MG ZS EV de prijs in de wacht sleepte van Gezinswagen van het Jaar in de categorie van de elektrische voertuigen is te wijten aan diens uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een extra voordeel van deze auto is terug te vinden in het feit dat ze zeer snel leverbaar is. Dit is natuurlijk onder meer te wijten aan de aanwezigheid van een groot depot in Amsterdam. Indien je er voor kiest om deze elektrische auto te kopen kan je rekenen op een rijbereik van om en bij de 260 kilometer.

5.) De MINI Cooper SE

De laatste elektrische auto in dit rijtje is de MINI Cooper SE. Er wordt naar deze auto ook vaak verwezen als zijnde de ‘MINI Electric’. De reden daarvoor hoeven we wellicht niet te verduidelijken. Deze auto is op en top MINI. De retrolook van deze wagen zorgt er bovendien voor dat heel wat mensen zich er toe aangetrokken voelen. Deze keuze heeft er voor gezorgd dat oud en nieuw in dit voertuig uitstekend tot hun recht komen.

Natuurlijk is niet alleen de uitstraling een belangrijk voordeel van deze MINI. Ook het kenmerkende rijplezier waar dit merk bekend om staat is helemaal van de partij. Heb jij deze auto binnenkort ook in jouw garage staan? Dan zal je daarbij kunnen rekenen op een meer dan behoorlijk rijbereik van 234 kilometer.