Volkswagen ID.4 vs. Skoda Enyaq

Volkswagen ID.4 vs. Skoda Enyaq

De Volkswagen ID.4 en de Skoda Enyaq zijn twee populaire elektrische auto’s op de markt, beide ontworpen met het oog op ruimte, comfort, stijl en prestaties. In deze vergelijking zullen we de belangrijkste kenmerken van deze auto’s bespreken en kijken welke beter past bij de behoeften van de consument of zakelijke rijder.

Ontwerp: modern versus klassiek

De Volkswagen ID.4 heeft een modern en gestroomlijnd ontwerp met een robuuste en sportieve uitstraling. Het interieur is ruim en comfortabel en biedt veel ruimte voor passagiers en bagage.

De Skoda Enyaq heeft daarentegen een meer klassiek design met een vergelijkbare uitstraling. Het interieur biedt ook hoogwaardige afwerking en materialen.
Prestaties: vermogen en bereik.

De Volkswagen ID.4 heeft een elektromotor die 150 kW levert, wat resulteert in een indrukwekkend acceleratievermogen en een topsnelheid van 160 km/u. De auto heeft een bereik van 520 km en kan in slechts 7,5 uur worden opgeladen met een laadstation.

De Skoda Enyaq heeft daarentegen een elektromotor die 132 kW levert en een bereik heeft van 510 km. De auto heeft een acceleratievermogen van 0-100 km/u in slechts 8,5 seconden en kan in slechts 6 uur worden opgeladen met een laadstation. Onderstaand de Skoda Enyaq:

Skoda Enyaq vergelijken met de Volkswagen ID.4

Technologie: geavanceerde functies

Beide auto’s zijn uitgerust met geavanceerde technologie om het rijden gemakkelijker en veiliger te maken. De Volkswagen ID.4 heeft een 10-inch touchscreen display en geavanceerde rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control en noodremassistentie.

De Skoda Enyaq heeft een vergelijkbaar scherm met een grootte van 13 inch, evenals een 360 graden camera, parkeerassistentie en een head-up display.
 

Prijs: hoeveel wil je uitgeven?

De Volkswagen ID.4 heeft een prijs vanaf €44.990, terwijl de Skoda Enyaq een prijs heeft vanaf €41.590. Hoewel de Skoda Enyaq dus iets goedkoper is dan de Volkswagen ID.4, zijn beide auto’s redelijk geprijst in vergelijking met andere auto’s in hetzelfde segment.

Zakelijke vs. particuliere rijders

Voor de zakelijke rijder zijn bijtelling, vermogen, uitstraling en bereik belangrijke factoren. Op deze punten heeft de Volkswagen ID.4 voordelen ten opzichte van de Skoda Enyaq.

Voor de particuliere rijder zijn prijs, prestaties, veiligheid en comfort belangrijke factoren. Op deze punten heeft de Skoda Enyaq voordelen ten opzichte van de Volkswagen ID.4.

Conclusie & ons advies

Beide auto’s zijn uitstekende keuzes voor consumenten die op zoek zijn naar een hoogwaardige elektrische auto. De Volkswagen ID.4 heeft een iets hogere prijs, maar biedt ook iets meer vermogen en een iets groter bereik dan de Skoda Enyaq.

De Skoda Enyaq heeft daarentegen een lagere prijs en biedt een groter touchscreen display. De keuze tussen deze auto’s hangt af van de individuele voorkeuren en behoeften van de bestuurder.

Al met al hebben zowel de Volkswagen ID.4 als de Skoda Enyaq hun eigen voordelen en nadelen. De Volkswagen ID.4 heeft een modern design, een groter bereik en meer vermogen, terwijl de Skoda Enyaq een lagere prijs, een groter touchscreen display en een klassieker design heeft.

Uiteindelijk kan je tussen deze twee auto’s geen verkeerde keuze maken, aangezien ze allebei goede prestaties hebben (actieradius is goed bij beide auto’s), behoorlijk ruim zijn en ook qua rijeigenschappen / comfort niet voor elkaar onder doen. Kortom welke van deze twee elektrische auto’s vind jij zelf het mooiste?