Beste & populairste (elektrische) leaseauto’s in 2023

Beste & populairste (elektrische) leaseauto’s in 2023

Het is moeilijk om exact te voorspellen welke elektrische auto’s in 2023 het populairst zullen zijn, aangezien de markt voortdurend in beweging is en er voortdurend nieuwe modellen op de markt komen. Desalniettemin zullen hieronder enkele van de populairste elektrische auto’s in 2023 worden besproken.

1. Tesla Model 3

 
Tesla Model 3 Long Range AWD Wit Zakelijke Lease Occasion Release

De Tesla Model 3 is al enige tijd een van de populairste elektrische auto’s op de markt en wordt verwacht dat dit ook in 2023 het geval zal zijn. De Tesla Model 3 is vooral populair vanwege zijn hoge prestaties, lange actieradius en duurzaamheid. Het is ook een van de meest betaalbare Tesla-modellen op de markt, wat het voor veel mensen toegankelijk maakt.

Een van de belangrijkste redenen waarom de Model 3 zo populair is, is zijn hoge prestaties. De auto heeft twee verschillende motoren die samen een kracht van 450 pk leveren, wat betekent dat hij in staat is om van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden te accelereren. Dit maakt de Model 3 tot een van de snelste elektrische auto’s op de markt.

Daarnaast heeft de Model 3 een indrukwekkende actieradius van meer dan 400 kilometer in de praktijk op één lading (dit geldt alleen voor de long range uitvoeringen), wat betekent dat je zonder problemen lange afstanden kunt afleggen zonder te hoeven opladen. Dit maakt de auto ook geschikt voor mensen die regelmatig op de snelweg rijden.

Verder is de Tesla Model 3 ook duurzaam en milieuvriendelijk. Doordat de auto elektrisch aangedreven wordt, produceert hij geen uitlaatgassen en maakt hij dus geen bijdrage aan de luchtvervuiling. Dit is een belangrijk voordeel voor mensen die graag hun steentje bij willen dragen aan het behoud van het milieu.

Tot slot is de Tesla Model 3 ook relatief betaalbaar, vooral als je de kosten op de lange termijn bekijkt. De aanschafprijs van de auto is misschien wat hoger dan die van vergelijkbare benzineauto’s, maar doordat je geen brandstof hoeft te kopen en de onderhoudskosten lager zijn, bespaar je op de lange termijn veel geld.
 
> Bekijk hier alle Tesla Model 3 uitvoeringen

2. Tesla Model Y

 
Tesla Model Y

De Tesla Model Y is een populair voertuig in Nederland om verschillende redenen. Ten eerste is hij natuurlijk 100% elektrisch, wat betekent dat het geen uitlaatgassen produceert en dus bijdraagt aan een schoner milieu. Dit is voor veel Nederlanders een belangrijk punt, aangezien het land steeds meer gericht is op duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Daarnaast biedt de Model Y veel rijplezier en prestaties (ongeveer 350-450km actieradius in de praktijk, afhankelijk van de uitvoering). Het is een snel en krachtig voertuig dat gemakkelijk kan worden opgeladen met behulp van Tesla’s wereldwijde netwerk van Superchargers. Dit maakt het ook geschikt voor langere ritten, wat voor Nederlanders met een druk leven of die vaak op reis zijn een belangrijk voordeel kan zijn.

Bovendien is de Model Y ook vrij ruim, wat betekent dat het geschikt is voor gezinnen of mensen die veel bagage meenemen. Het heeft ook een aantal handige technologische functies, zoals een grote touchscreen-interface en de mogelijkheid om over-the-air updates te downloaden, wat het rijden nog gemakkelijker en aangenamer maakt.

Tenslotte is de Model Y ook een stijlvol en aantrekkelijk voertuig, wat voor veel mensen een belangrijke overweging kan zijn bij de aanschaf van een auto. Tesla heeft een goede reputatie opgebouwd als het gaat om het ontwerpen van aantrekkelijke en innovatieve voertuigen, en de Model Y is hier geen uitzondering op.

Al met al zijn er dus veel redenen waarom de Tesla Model Y populair is in Nederland. Het is een duurzaam, krachtig, ruim, technologisch geavanceerd en stijlvol voertuig dat voldoet aan de behoeften van veel Nederlandse rijders. Ook in 2023 zal dit naar verwachting zo blijven.

> Bekijk hier alle Tesla Model Y uitvoeringen

3. Polestar 2

 
Polestar 2 zwart

De Polestar 2 is nog steeds erg populair in Nederland vanwege een aantal belangrijke redenen.

Ten eerste is de Polestar 2 een volledig elektrische auto, wat betekent dat hij geen uitlaatgassen produceert en dus zeer milieuvriendelijk is. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor veel Nederlandse consumenten, aangezien het land streeft naar duurzamere en schonere energiebronnen.

Daarnaast biedt de Polestar 2 een hoge mate van prestaties en comfort. De auto is voorzien van twee elektromotoren die samen 400 pk en 660 Nm koppel produceren, wat resulteert in een indrukwekkende acceleratie en rijprestaties. Bovendien is de Polestar 2 ook voorzien van een aantal comfortabele en luxueuze functies, zoals verwarmde en ventilerende zetels, een panoramisch dak en een premium geluidssysteem.

Een andere reden waarom de Polestar 2 populair is in Nederland, is vanwege het uitgebreide pakket aan rijhulpsystemen en -assistenten die standaard beschikbaar zijn. Deze omvatten onder meer adaptief cruisecontrol, rijstrookassistentie, dodehoekdetectie en automatisch noodremmen. Dit zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust tijdens het rijden.

> Bekijk hier alle Polestar 2 uitvoeringen

4. Volkswagen ID.5

 
Volkswagen ID.5 GTX

De Volkswagen ID.5 is populair door het aantrekkelijke design en een comfortabel interieur. Het heeft een ruime cabine en een grote kofferbak, wat het geschikt maakt voor gezinnen en mensen die regelmatig grote aankopen doen. Het interieur is ook voorzien van moderne technologie, zoals een touchscreen-display en draadloos Apple CarPlay en Android Auto.

Verder heeft de ID.5 een uitstekende autonomie, wat betekent dat het een grote afstand kan afleggen zonder opgeladen te hoeven worden. Dit is handig voor mensen die lange afstanden moeten rijden of die vaak op de snelweg rijden. Het laadproces is ook gemakkelijk, met de mogelijkheid om de auto op te laden met een laadpaal of via een stekker in het stopcontact thuis.

Tot slot is de ID.5 ook relatief betaalbaar in vergelijking met andere elektrische auto’s op de markt. Dit, samen met de fiscale voordelen van elektrisch rijden, maakt het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en betaalbare auto. Hierdoor is bij zakelijke lease de bijtelling een stukje lager, dat maakt hem een interessante optie voor veel zakelijke leaserijders.

> Bekijk hier alle Volkswagen ID.5 uitvoeringen

5. Polestar 3

 
Polestar 3 2023

De Polestar 3 is een populaire auto in Nederland vanwege zijn duurzaamheid en prestaties. De auto is volledig elektrisch en heeft een indrukwekkende actieradius van meer dan 500 kilometer, wat betekent dat bestuurders niet vaak hoeven op te laden. Dit is een belangrijk voordeel in Nederland, aangezien het land bekend staat om zijn uitgebreide netwerk van openbare laadpunten.

Daarnaast biedt de Polestar 3 een sportieve rijervaring, met een krachtige elektromotor die snelheid kan bereiken van 0 tot 100 km/u in minder dan 5 seconden. De auto is ook voorzien van geavanceerde technologieën, zoals een adaptief demping systeem en een geavanceerd veiligheidssysteem.

Ook is de Polestar 3 vriendelijk voor het milieu, wat een belangrijke overweging is voor veel Nederlandse consumenten. De auto produceert geen uitlaatgassen en draagt ​​bij aan de reductie van de uitstoot van broeikasgassen.

Tot slot is de Polestar 3 een aantrekkelijke optie voor Nederlandse consumenten vanwege zijn stijlvolle design. De auto heeft een sportief uiterlijk en biedt een ruime, comfortabele cabine voor passagiers.

> Bekijk hier alle Polestar 3 uitvoeringen

Ook in 2023 blijven elektrische auto’s populair

Elektrische auto’s zijn steeds populairder aan het worden in Nederland. Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar, waaronder Tesla, Polestar en Volkswagen. Deze auto’s zijn aantrekkelijk vanwege hun lage uitstoot en verbeterde energie-efficiëntie in vergelijking met traditionele brandstofauto’s.

Bovendien zijn er steeds meer openbare laadpunten beschikbaar, wat het makkelijker maakt om onderweg op te laden. Hoewel elektrische auto’s nog steeds duurder zijn om te kopen dan traditionele auto’s, zijn de totale kosten over de levensduur van de auto meestal lager vanwege lagere brandstof- en onderhoudskosten.

Samenvattend zijn elektrische auto’s ook in 2023 een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte manier om te rijden.