Tesla Model 3 versus Tesla Model Y: Welke moet je kiezen?

Tesla Model 3 versus Tesla Model Y: Welke moet je kiezen?

Tesla Model 3 of Tesla Model Y kiezen? We vergelijken deze twee modellen met elkaar om de verschillen te kunnen zien. Tesla is een toonaangevend merk in de wereld van elektrische auto’s. De Tesla Model 3 & de Tesla Model Y zijn de meest populaire modellen van het merk. Maar welk model past het beste bij jouw wensen en behoeften? In dit artikel vergelijken we de specificaties, het interieur & de rijervaring van de auto’s.

Specificaties van de Tesla Model 3 en Model Y

Beide modellen zijn volledig elektrisch en hebben indrukwekkende specificaties. De Tesla Model 3 heeft een actieradius van 448 km (WLTP), terwijl de Model Y iets meer bereik biedt met 505 km (WLTP). Beide modellen accelereren snel, met de Model 3 die in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u gaat en de Model Y in 5,1 seconden.

Een ander verschil tussen de twee modellen is de laadtijd. De Model 3 kan tot 80% worden opgeladen in slechts 30 minuten met behulp van een Supercharger. De Model Y heeft iets langer nodig met 41 minuten tot 80%. Beide modellen hebben een trekvermogen van 1.000 kg.

Specificaties Tesla Model 3 Tesla Model Y
Actieradius – WLTP (km) 491 455
Acceleratie (0-100 km/h) 6,1 seconden 6,9 seconden
Laadtijd (minuten) 30 (tot 80%) 41 (tot 80%)
Aantal zitplaatsen 5 5/7
Kofferbakruimte (liter) 542 1.869
Prijs vanaf (in €) €41.990 €46.990

Interieur en ruimte

De Tesla Model 3 en Model Y hebben beide een modern en strak interieur met een groot aanraakscherm dat toegang biedt tot alle functies van de auto.

Het interieur van de Model Y is iets groter en biedt meer hoofd- en beenruimte voor zowel de bestuurder als de passagiers.

De Model Y heeft ook meer laadruimte, met 1.869 liter beschikbare bagageruimte, met de achterbank neergeklapt, vergeleken met de 542 liter bagageruimte in de Model 3.

Ook heeft de Model Y een optionele derde rij met twee extra zitplaatsen, waardoor het totale aantal zitplaatsen op zeven komt. De Model 3 heeft slechts twee rijen zitplaatsen en biedt plaats aan maximaal vijf personen.
 

Rijervaring

Beide modellen bieden een soepele en responsieve rijervaring, met de Model Y die iets hoger en groter is dan de Model 3. De Model Y biedt een iets hogere rijpositie en is daarom gemakkelijker in- en uit te stappen voor bestuurders die problemen hebben met knie- of rugpijn. De Model 3 is lager bij de grond en biedt daarom een ​​sportieve rijervaring, met een meer responsief stuurgedrag en een betere wegligging.

Prijs en waar voor je geld

De Tesla Model 3 is het goedkoopste model van de twee, met een vanafprijs van €41.990,- voor de standaarduitvoering. De Model Y is iets duurder, met een startprijs van €46.990,- voor de standaarduitvoering. De standaard uitvoeringen van beide modellen zijn zeer uitgebreid en geven beide waar voor je geld.

De conclusie

De Tesla Model 3 en de Tesla Model Y, hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. De Tesla Model 3 is de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle, sportieve sedan met uitstekende prestaties.

De Tesla Model Y is de beste keuze is voor wie op zoek is naar meer ruimte en functionaliteit in een SUV-vorm. Beide modellen hebben uitstekende rijervaring, geavanceerde technologie en bieden een duurzame oplossing voor transport.

Kortom, het ligt er net aan welke eigenschappen je precies belangrijk vindt.