Elektrisch of benzine leasen, wat is op dit moment de beste optie?

Elektrisch of benzine leasen, wat is op dit moment de beste optie?

Ga je een auto leasen? Dan zijn er vast en zeker een aantal factoren waar je aandacht aan zal willen besteden. Het aanbod aan mogelijkheden was immers nog nooit eerder zo uitgebreid als tegenwoordig het geval is. Niet alleen is het mogelijk om een voertuig dat rijdt op diesel of benzine te leasen, wat bovendien ook te denken van een leasing voor een elektrisch voertuig? Deze laatste optie is door de jaren heen stelselmatig populairder geworden.

Dat is ook niet zo verrassend, want er zijn heel wat voordelen aan verbonden. Twijfel jij toch nog een beetje tussen een elektrische of een benzine lease? Dan kan de informatie op deze pagina al je vragen meer dan waarschijnlijk beantwoorden.

Hoe interessant is een benzine leasen nog tegenwoordig?

De benzine auto kunnen we eigenlijk een beetje bestempelen als een “ouwe getrouwe”. Jarenlang hadden we eigenlijk geen andere mogelijkheid dan te kiezen voor een auto die rijdt op brandstof. Inmiddels heeft de komst van de elektrische voertuigen daar uiteraard enigszins verandering in gebracht. Het is dan ook een logische vraag of een benzine leasen tegenwoordig nog wel echt interessant is. Dit niet alleen omdat er overal Lage Emissie Zones worden ingevoerd, maar ook omdat er geen fiscale voordelen voor gelden. Daarnaast is het zo dat ook de verbruikskosten van een auto die rijdt op benzine in de praktijk hoger is gelegen dan een exemplaar dat rijdt op elektriciteit. Hoe interessant een benzine auto leasen tegenwoordig nog is, is dan ook nog maar de vraag.

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

Het ziet er naar uit dat de voorkeur van heel wat mensen en bedrijven tegenwoordig uitgaat naar een elektrische auto. Dat is een niet onaanzienlijke verandering in vergelijking met enige tijd geleden. Toen kon er worden vastgesteld dat de voorkeur van velen toch nog altijd uitging naar een benzine leasen. In het bijzonder de vaak merkelijk grotere actieradius lag daarvan aan de basis. Tegenwoordig is dit verschil aanzienlijk minder groot geworden.

Ook wanneer je kiest voor elektrisch leasen kan je dan ook kiezen voor een voertuig welke beschikt over een meer dan afdoende actieradius. Zo hoef je niet meer alleen rond de kerk te rijden met je elektrische auto. Een ander voordeel waar je op kan rekenen bij elektrisch leasen is natuurlijk terug te vinden in de fiscale voordelen. Elektrisch rijden wordt door overheden sterk gestimuleerd wat ervoor zorgt dat er kan worden gerekend op meerdere financiële tegemoetkomingen. Daarbij is het zo dat de keuze voor een elektrische auto er niet alleen één is die tegenwoordig interessant is.

Door te kiezen voor een elektrische auto zit je de komende jaren helemaal goed. Zo zal je namelijk zonder probleem in lage emissie zones kunnen blijven rijden, die steeds meer steden invoeren.

Het aanbod aan elektrische lease auto’s is danig groter geworden

Wanneer je van plan bent om een auto te gaan leasen spreekt het voor zich dat je graag een keuze zal willen kunnen maken uit verschillende mogelijkheden. Die mogelijkheden waren de voorbije jaren nog vrij beperkt. Inmiddels zijn er echter heel wat nieuwe elektrische modellen op de markt verschenen. Verschillende grote, gerenommeerde automerken hebben inmiddels dan ook minstens één elektrisch voertuig op de markt gebracht. Ook dit kan een extra reden zijn om tegenwoordig toch de voorkeur te geven aan het aangaan van een elektrische auto leasing.

Conclusie; kies indien mogelijk nu al voor elektrisch

Alle informatie op deze pagina heeft eigenlijk duidelijk gemaakt dat elektrisch leasen heel wat meer voordelen met zich meebrengt in vergelijking met benzine leasen. Dit overigens niet alleen tegenwoordig, maar ook met het zicht op de toekomst.

De kans is ongelofelijk groot dat de regels voor diesel en benzine auto’s de komende jaren alleen maar zullen verstrengen. Dat maakt het tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer interessant om nog te kiezen voor het leasen van een voertuig dat rijdt op benzine of diesel. Dit niet in het minst omdat de actieradius van elektrische voertuigen door de jaren heen danig is verbeterd. Dit hoeft dan ook geen issue meer te zijn.

Kies je tegenwoordig nog voor elektrisch leasen? Dan zal je bovendien ook kunnen vaststellen dat je nog steeds kan profiteren van menig aantal interessante fiscale voordelen. Het is niet zeker dat deze voordelen in de toekomst nog steeds aangeboden zullen worden. Wil je er dus met andere woorden zeker van kunnen zijn dat je nog kan rekenen op fiscaal zo gunstig mogelijke voorwaarden? Dan is dat zonder twijfel een extra reden om nu reeds te kiezen voor een elektrische auto leasen.