Mercedes EQA leasen
Mercedes-Benz EQA Zakelijk leasen
Het jaar 2021 brengt de lancering van de Mercedes-Benz EQA met zich mee. Deze elektrische cross-over zal in eerste instantie uitsluitend op de markt verschijnen onder de vorm van de EQA 250.
Bij het bekijken van het model valt meteen op dat er door Mercedes goed werd gekeken naar de GLA. Toch is het zo dat ze wel op een aantal vlakken verschillen vertoont. Zo valt bijvoorbeeld in eerste instantie de vorm van de koplampen op. Deze blijken heel wat weg te hebben van de kijkers van de A-klasse. Ze lopen dan ook naadloos door tot in de dichte grille.
Standaard is het zo dat de EQA rijdt op 18-inch wielen. Er zijn echter ook 20-inch roségouden exemplaren verkrijgbaar als optie.
Het Mercedes-Benz EQA 250 model als basisexemplaar
In eerste instantie wordt de Mercedes-Benz EQA dus op de markt gelanceerd als EQA 250 model. Dit model zal fungeren als basisexemplaar. Dit betekent dat er geen variant meer zal verschijnen met een kleiner accupakket en minder vermogen. De EQA maakt gebruik van een aangepaste variant van het zogenaamde MFA2-platform waar ook de GLA gebruik van maakt.
Het accupakket zal zich bevinden in het stalen frame dat onder de auto is terug te vinden. Voor de uiteindelijke opvolger van de EQA geldt dat ze wel over een EV-basis zal komen te beschikken die specifiek voor de EQ-lijn werd ontwikkeld. De Mercedes-Benz EQA 250 kan als instapmodel in het geheel niet als karig worden omschreven, in tegendeel. De specificaties waar je op kan rekenen zijn dan ook als volgt:
– Een accucapaciteit van 66,5 kWh;
– Een elektromotor met een vermogen van 190 pk;
– In 8,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur;
– Een actieradius die zich rond de 425 kilometer bevindt;
– Standaard uitgerust met 18-inch wielen;
Het is op dit ogenblik nog niet bekend of er ook een AMG-versie op de markt zal worden gebracht. Daar heeft Mercedes tot dusver nog helemaal niets over aangegeven.
Sterk op de GLA geïnspireerd interieur
Wanneer we de binnenkant van de EQA onder de loep nemen kunnen we vaststellen dat deze behoorlijk wat gelijkenissen vertoont met de GLA. Aan het ontwerp van het dashboard en aan de opzet van de schermen voor de MBUX-interface werd op geen enkele manier geraakt.
Wel is het zo dat er zich naast de AMG-line nog tal van aanvullende personalisatiemogelijkheden bevinden voor wat het interieur betreft. Het gaat hierbij om de zogenaamde ‘Electric Art’. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de prachtige roségouden accenten waar de ventilatieroosters over beschikken. Ook de stoelen en de sleutel vallen hier echter onder.
Ook een leuk detail om te weten is dat de sfeerverlichting in zomaar even 64 verschillende kleuren kan worden ingesteld.
De Mercedes EQA is een stevige concurrent voor het Tesla Model 3
Voor de Mercedes-Benz EQA geldt dat ze in eerste instantie een stevige concurrent moet vormen voor het Tesla Model 3. Dit blijkt onder meer uit de maximale laadsnelheid van 11 kW aan een zogenaamde wallbox. Het is bovendien uiteraard ook mogelijk om de EQA aan de snellader te hangen. Daarvoor geldt een maximaal laadvermogen van 100 kW waardoor het accupakket in ongeveer een half uur tijd van zo’n 10 tot 80 procent van zijn capaciteit volgeladen kan zien worden.
Zou jij ook graag in deze mooie, nieuwe elektrische bolide van Mercedes willen rijden? De Mercedes-Benz EQA is momenteel beschikbaar in Nederland.