Private lease elektrische auto

Resultaten:
0
Sorteren op:

Let op: Op dit moment is het alleen mogelijk om zakelijk een elektrische auto te leasen. Bekijk hier alle modellen.

Met bovenstaande filters kan je gemakkelijk alle elektrische private leaseauto’s met elkaar vergelijken. Er zijn inmiddels behoorlijk wat elektrische modellen beschikbaar voor private lease.

De reden dat er steeds meer modellen beschikbaar worden is vooral de prijs, die is de afgelopen jaren behoorlijk gedaald voor elektrische auto’s. Hierdoor is de leaseprijs ook lager geworden en is elektrisch leasen ook voor consumenten veel interessanter geworden.
 

Subsidie bij private lease elektrisch

Ook de subsidie die door de overheid in het leven is geroepen om meer mensen elektrisch te laten heeft bijgedragen aan meer vraag naar private lease van elektrische modellen.

Het is op dit moment onzeker wanneer er weer 4000 euro subsidie zal komen voor nieuwe elektrische auto’s. De subsidie voor een tweedehands elektrische auto is 2000 euro.
 

Privé een elektrische auto op je eigen naam

Private leasen van een elektrische auto staat voor het leasen op eigen naam. Auto leasen is bij veel mensen waarschijnlijk vooral bekend als een manier om aan een auto voor zakelijk gebruik te komen. Het is namelijk een methode die in de zakenwereld al vele jaren wordt toegepast.

Sinds enige tijd is het echter ook heel gebruikelijk om ook gewoon op eigen naam te kunnen leasen (private lease). Dit is dan een auto die je voor eigen gebruik hebt. Leasen brengt immers ook enkele voordelen met zich mee. Dit geldt ook wanneer je het niet op naam van de werkgever, maar die van jezelf doet.
 

In 3 stappen een elektrische auto private leasen

Stap 1: Kies de elektrische auto die bij je past, dit kan je doen door de filters te gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld filters op actieradius, zitplaatsen, type auto & merk.

Stap 2: Kies de aanbieder waar je de elektrische auto zou willen leasen, in de meeste gevallen zijn er meerdere lease aanbieders. Let hierbij naast leaseprijs, op de looptijd en aantal km per jaar, maar ook op het eigen risico en de voorwaarden bij vroegtijdige beëindiging van het leasecontract.

Stap 3: Vraag offertes aan. Het is vaak slim om meerder offertes aan te vragen, de leasemaatschappijen verschillen namelijk veel in prijs en voorwaarden. Zorg dat je voor dezelfde voorwaarden niet teveel betaald!
 

Voordelen van elektrische private lease

Private lease van een elektrische auto brengt zoals gezegd enkele belangrijke voordelen met zich mee. Zo is het onder meer zo dat je niet direct de hele prijs voor de aankoop hoeft te betalen. Je betaalt een vast maandbedrag gedurende de contractueel vastgelegde periode die meestal tussen de drie en vijf jaar is. Dit geeft je dus ook meer overzicht. Je weet iedere maand wat je kwijt bent aan je auto.

TIP: Vaak denken mensen dat er bijtelling betaald moet worden, maar bijtelling geldt alleen bij zakelijke lease.
 

Alles wordt verzorgd, behalve laden

Andere voordelen die aan private lease van een elektrische auto hangen, hebben te maken met het inclusief zijn van allerlei zaken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de kosten voor onderhoudsbeurten, keuringen en belasting allemaal in de maandprijs die je betaald zijn verrekend. Daar krijg je dus geen aparte posten voor. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om overzicht en duidelijkheid in je autokosten aan te brengen. Voor veel mensen is dit daarom een uitkomst.

Waar je bij bezit iedere keer moet afwachten wat de maandelijkse kosten zijn, door bijvoorbeeld onverwacht onderhoudt aan de auto. Ook hoeft (tot in ieder geval 2025) bij een elektrische auto geen wegenbelasting te worden betaald. Dit is een mooi voordeel vanuit de overheid voor mensen die kiezen voor een elektrische auto.
 

De manier van gebruik

Private lease van elektrische auto’s staat bovendien ook veel meer los van het gebruik dan andere vormen van leasen. Wanneer je een auto bijvoorbeeld leaset op naam van de zaak, dan is het ook zo dat je deze privé niet mag gebruiken. Doe je dit wel, dan komt de bijtelling in het spel die je dan moet betalen. Een auto die je privé leaset heeft daar niets mee te maken. Die huur je immers juist voor eigen gebruik.
 

Private lease van alle soorten elektrische auto’s

Private lease van een elektrische auto is eigenlijk ook voor elk model mogelijk. Elektrische auto’s van allerlei verschillende fabrikanten zijn te gebruiken voor allerlei doeleinden. Omdat er tegenwoordig ook heel veel verschillende soorten modellen zijn, is het ook nog eens zo dat je daardoor dus ook heel veel kanten op kunt.

Of je nu een liefhebber bent van de kleine stadsauto, of juist van een grotere auto voor het hele gezin. Het is daarom dus ook vooral belangrijk om je eigen wensen en eisen hierin mee te wegen bij het maken van de keuze voor een auto. Kortom, ook voor private lease is een elektrische auto een goede optie.
 

Veel gestelde vragen over het private leasen van een elektrische auto

Wat zijn de kosten voor private lease van een elektrische auto?
De prijzen liggen grofweg tussen de 250 euro en de 1000 euro per maand voor een nieuwe elektrische auto. Het precieze bedrag is vooral afhankelijk van de aanschafkosten van de auto.

Hoeveel keuze is er momenteel?
Op dit moment is er nog relatief weinig keuze, maar dit gaat de komende jaren hard groeien. Er is momenteel uit ongeveer 27 volledig elektrische auto’s te kiezen voor private lease.

Waar moet ik op letten bij het private leasen van een elektrische auto?
De leaseprijs is uiteraard belangrijk. Maar ook de voorwaarden. Hoe lang is het contract? Hoeveel km mag ik per jaar rijden? Wat gebeurt er als ik vroegtijdig van dit contract af wil?