Private lease elektrische auto

Private lease van een elektrische auto is snel in opkomst. Dit heeft te maken met twee belangrijke ontwikkelingen. In de eerste plaats is het zo dat elektrisch rijden natuurlijk steeds populairder aan het worden is, omdat het duurzaam is en ook in gebruik goedkoper. Bij het private leasen van een elektrische auto betaal je enkel voor het opladen van de auto. De overige kosten zijn voor rekening van de leasemaatschappij, dat zit in de leaseprijs.

Onderstaand een aantal populaire modellen die vaak gekozen worden als elektrisch private lease in Nederland:

Privé leasen op eigen naam

Private lease van een elektrische auto staat voor het leasen op eigen naam. Auto leasen is bij veel mensen waarschijnlijk vooral bekend als een manier om aan een auto voor zakelijk gebruik te komen. Het is namelijk een methode die in de zakenwereld al vele jaren wordt toegepast.

Sinds enige tijd is het echter ook heel gebruikelijk om ook gewoon op eigen naam te kunnen leasen (private lease). Dit is dan een auto die je voor eigen gebruik hebt. Leasen brengt immers ook enkele voordelen met zich mee. Dit geldt ook wanneer je het niet op naam van de werkgever, maar die van jezelf doet.

Voordelen van elektrische private lease

Private lease van een elektrische auto brengt zoals gezegd enkele belangrijke voordelen met zich mee. Zo is het onder meer zo dat je niet direct de hele prijs voor de aankoop hoeft te betalen.

Je betaalt een vast maandbedrag gedurende de contractueel vastgelegde periode die meestal tussen de drie en vijf jaar is. Dit geeft je dus ook meer overzicht.

Je weet iedere maand wat je kwijt bent aan je auto. Daar zit in ieder geval geen bijtelling bij. Vaak denken mensen dat er bijtelling betaald moet worden, maar dit geldt alleen bij zakelijke lease.

Alles is direct verzorgd

Andere voordelen die aan private lease van een elektrische auto hangen, hebben te maken met het inclusief zijn van allerlei zaken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de kosten voor onderhoudsbeurten, keuringen en belasting allemaal in de maandprijs die je betaalt zijn verrekend. Daar krijg je dus geen aparte posten voor. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om overzicht en duidelijkheid in je autokosten aan te brengen. Voor veel mensen is dit daarom een uitkomst.

Waar je bij bezit iedere keer moet afwachten wat de maandelijkse kosten zijn, door bijvoorbeeld onverwacht onderhoudt aan de auto. Ook hoeft (tot in ieder geval 2025) bij een elektrische auto geen wegenbelasting te worden betaald. Dit is een mooi voordeel vanuit de overheid voor mensen die kiezen voor een elektrische auto.

De manier van gebruiken

Private lease van elektrische auto’s staat bovendien ook veel meer los van het gebruik dan andere vormen van leasen. Wanneer je een auto bijvoorbeeld leaset op naam van de zaak, dan is het ook zo dat je deze privé niet mag gebruiken. Doe je dit wel, dan komt de bijtelling in het spel die je dan moet betalen. Een auto die je privé leaset heeft daar natuurlijk niets mee te maken. Die huur je immers juist voor eigen gebruik. Het maakt daarbij niet uit of je veel of weinig rijdt.

Private lease voor alle soorten elektrische auto’s

Private lease van een elektrische auto is eigenlijk ook voor elk model mogelijk. Elektrische auto’s van allerlei verschillende fabrikanten zijn te gebruiken voor allerlei doeleinden. Omdat er tegenwoordig ook heel veel verschillende soorten modellen zijn, is het ook nog eens zo dat je daardoor dus ook heel veel kanten op kunt. Of je nu een liefhebber bent van de kleine stadsauto, of juist van een grotere auto voor het hele gezin. Het is daarom dus ook vooral belangrijk om je eigen wensen en eisen hierin mee te wegen bij het maken van de keuze voor een auto. Kortom, ook voor private lease is een elektrische auto een goede optie.

Veelgestelde vragen over het private leasen van een elektrische auto

Wat zijn de kosten voor private lease van een elektrische auto?
De prijzen liggen grofweg tussen de 250 euro en de 1000 euro per maand voor een nieuwe elektrische auto. Het precieze bedrag is vooral afhankelijk van de aanschafkosten van de auto.

Hoeveel keuze is er momenteel?
Op dit moment is er nog relatief weinig keuze, maar dit gaat de komende jaren hard groeien. Er is momenteel uit ongeveer 10-15 volledig elektrische auto’s te kiezen voor private lease.

Waar moet ik op letten bij het private leasen van een elektrische auto?
De leaseprijs is uiteraard belangrijk. Maar ook de voorwaarden. Hoe lang is het contract? Hoeveel km mag ik per jaar rijden? Wat gebeurt er als ik vroegtijdig van dit contract af wil?