Mercedes EQS leasen

Resultaten:
2
Sorteren op:

De Mercedes-Benz EQS zakelijk leasen

Binnen alle segmenten van de automarkt wordt elektrisch rijden de nieuwe norm. Het automerk Mercedes-Benz tracht optimaal in te spelen op deze evolutie en heeft verschillende elektrische voertuigen aangekondigd. Eén van deze voertuigen (en tevens meteen ook de meest opvallende) is de zogenaamde Mercedes-Benz EQS. Dit moet de eerste volledig elektrische limousine worden die op de markt zal worden gelanceerd.

In 2019 werd reeds het conceptmodel voorgesteld, maar in de tweede helft van 2021 maakt deze volledig elektrische limousine haar introductie op de markt. Ook in Nederland zal deze prachtig gestroomlijnde wagen beschikbaar zijn.

Het specifieke platform van de Mercedes EQS

In eerste instantie werd er verwacht dat er voor de Mercedes-Benz EQS dezelfde keuze zou worden gemaakt als bij de andere EQ-modellen het geval was. Met andere woorden, de algemene verwachting was dat er gebruik zou worden gemaakt van de architectuur die eveneens wordt gebruikt voor de nieuwe S-klasse. Dat is dus niet het geval.

Voor de lancering van de Mercedes-Benz EQS wordt dan ook gebruik gemaakt van een geheel uniek platform. Deze moet ingenieurs van de mogelijkheid voorzien om zeer innovatieve technologieën in het voertuig te gaan implementeren. Het gaat hierbij dan niet uitsluitend om de positionering van de batterijen, maar ook om het unieke, holistische laadconcept.

Opladen gebeurt met de EQS op de meest eenvoudige manier

Het laden begint bij de Mercedes-Benz EQS van zodra de laadkabel is aangesloten. Dit betekent dat er geen verdere authenticatie van de klant is vereist. Voor de auto en het laadstation geldt dat ze beiden rechtstreeks communiceren via de laadkabel. Net zoals in het verleden reeds het geval was geldt ook voor de EQS dat de Mercedes me Charge-klanten kunnen blijven rekenen op het unieke gebruiksgemak van de geïntegreerde betaalfunctie met automatische betaling.

Technische specificaties van de Mercedes-Benz EQS

Laat ons vervolgens even een duik nemen in de specificaties van deze Mercedes-Benz EQS. In eerste instantie vallen de elektromotoren op die zich bevinden op de voor- en op de achteras. Deze zijn goed voor een totaal vermogen van 476 pk. De omvang waar de batterijen over zullen beschikken die in de bodem worden gelegd wordt door Mercedes nog even geheim gehouden.

Wat de elektrische actieradius betreft zijn de verwachtingen bijzonder hoog gespannen. Volgens de Duitse autobouwer zou er dan ook sprake zijn van een actieradius van zomaar even 700 kilometer. Nog een indrukwekkend gegeven heeft betrekking tot het herladen van de accu waar de elektrische auto over beschikt. Aan de snellader met een laadcapaciteit van maximaal 350 kW is het mogelijk om de accu in amper 20 minuten terug te laten opladen tot 80 procent.

De acceleratie van deze krachtpatser uit de fabriek van Mercedes-Benz is er ook eentje die niet mis is. In amper 4,5 seconden trekt ze dan ook vanuit stilstand op tot 100 kilometer per uur.

Conclusie; een elektrische wagen om naar uit te kijken

Heel wat mensen zijn enthousiast over het verschijnen van de Mercedes-Benz EQS. De verwachting is dat deze in de tweede helft van 2021 op de Nederlandse markt beschikbaar zal zijn. Doorheen deze pagina hebben we reeds de belangrijkste aandachtspunten voor jou aangehaald. We gieten ze echter hieronder graag nog even in een algemeen overzichtje zodat je niets over het hoofd ziet.

– Acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur in amper 4,5 seconden;
– In amper 20 minuten tijd tot 80 procent opgeladen aan de snellader;
– Een topsnelheid van meer dan 200 kilometer per uur;
– Gebruik van een uniek, holistisch laadconcept;

Voor wie op zoek is naar een luxe elektrische wagen die beschikt over een groot vermogen en bovendien ook heel wat innovatieve technologieën aan boord heeft blijkt de Mercedes-Benz EQS dus zeker en vast een potentiële aanrader te zijn.