Mercedes EQC leasen

Resultaten:
1
Sorteren op:

De Mercedes-Benz EQC zakelijk leasen

Het spreekt voor zich dat het merk Mercedes-Benz niet achter kon blijven op de concurrentie voor wat elektrisch rijden betreft. De Mercedes-Benz EQC is dan ook de eerste, specifiek ontworpen elektrische auto van het merk dat op de markt werd gelanceerd. Ondanks het feit dat er van de EQC geen versies beschikbaar zijn met brandstofmotoren is het wel zo dat ze voor een slordige 20 procent is gebaseerd op de zogenaamde GLC. Dit is mogelijks de meest bekende SUV van Mercedes-Benz. Liefhebbers van deze SUV die graag de overstap willen maken naar elektrisch rijden zullen dus met de EQC kunnen rekenen op een waardige opvolger.

Voorzien van twee elektromotoren

Zoals verwacht is de Mercedes-Benz EQC voorzien van twee elektromotoren. Er is één motor op elke as terug te vinden. Hierdoor beschikt dit voertuig over vierwielaandrijving. Dit model is dan ook in staat om een aanhanger te trekken met een gewicht van maximaal 1.800 kilo. Dit is iets wat voor heel wat andere voertuigen niet geldt. Voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische SUV die over een groot trekvermogen beschikt is de EQC dus zeker een meer dan te overwegen optie.

In ongeveer 5 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur

De Mercedes-Benz EQC beschikt over een niet onaantrekkelijk vermogen van 408 pk. Dit staat gelijk met 300 kW. Hierdoor is deze auto in staat om op te trekken van 0 tot 100 kilometer per uur in amper 5 seconden. Op een volle acculading zou het bovendien mogelijk moeten zijn om een afstand te kunnen overbruggen van 400 kilometer.

Dat althans volgens de fabrieksopgave. In de praktijk ligt dat toch een klein stukje lager. In de praktijk zou de actieradius dan ook ongeveer 350 kilometer bedragen. Daarmee moet ze enkele belangrijke concurrenten toch voor zich dulden.

Relatief lage laadsnelheid, maar daar wordt aan gewerkt

Eén van de vaakst aangehaalde nadelen van de Mercedes-Benz EQC is de vrij lage laadsnelheid waarover ze beschikt. Inmiddels heeft het merk echter reeds aangegeven daar aan te werken. In eerste instantie was er sprake van een maximum van 100 kW.

De nieuwste generatie snelladers van accu’s kunnen echter aanzienlijk sneller worden opgeladen. Eerder werd door het automerk zelf reeds aangegeven dat er hieraan wordt gewerkt. Nieuwe versies van de EQC zouden dan ook over een aanzienlijk sneller laadvermogen komen te beschikken.

Conclusie; een prima SUV met een groot trekvermogen

De Mercedes-Benz EQC levert in eerste instantie alles wat je van een elektrische SUV kan verwachten. Het feit dat het ontwerp grotendeels is gebaseerd op deze van de GLC is voor ons ook geen nadeel. Dat ontwerp heeft haar meerwaarde door de jaren heen zeker bewezen en wordt door heel wat autorijders geprefereerd ten opzichte van de concurrentie.

Een extra belangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij deze elektrische SUV is bovendien uiteraard de aanwezigheid van het grote trekvermogen tot 1.800 kilo. Daarmee laat ze menig aantal concurrenten achter zich.

Indien je kiest voor de EQC zijn de belangrijkste specificaties waar je op kan rekenen de volgende:

– Van 0 naar 100 kilometer per uur in amper 5 seconden;
– Een vermogen van 408 pk of 300 kW;
– Een maximale trekkracht van zomaar even 1.800 kilogram;
– De actieradius is gelegen rond de 350 kilometer;
– Gebaseerd op het populaire design van de GLC van Mercedes-Benz;

Bovenstaande specificaties zorgen er voor dat de EQC van Mercedes-Benz een absolute aanrader kan zijn voor iedereen die de aankoop van een elektrische SUV overweegt. Deze EQC is overigens op dit ogenblik reeds op de Nederlandse markt verkrijgbaar.