Audi Q4 e-Tron leasen. Kies jouw uitvoering:

Resultaten:
5
Sorteren op:

De Audi Q4 e-tron zakelijk leasen

De Audi Q4 e-tron moet er voor zorgen dat de combinatie van Audi en elektrisch financieel toegankelijker wordt gemaakt. Het is mede omwille van die reden dat de Audi Q4 e-tron in de praktijk veelvuldig wordt vergeleken met de Cupra el-Born. Voor Audi is de Q4 de eerste auto die gebruik maakt van het zogenaamde MEB-platform. Deze architectuur werd ontwikkeld door het Volkswagen-concern specifiek voor de kleinere en middelgrote modellen. Op vlak van maatvoering zal de Audi Q4 e-tron onder de Skoda Enyaq vallen. In SUV-uitvoering zal de auto 4,60 meter meten. Als sportback komt daar één extra centimetertje bij. De breedte en de hoogte bedragen respectievelijk 1,90 en 1,60 meter.

Een ongelofelijke krachtpatser

De aandrijflijnen waar de Audi Q4 e-tron over beschikt komen overeen met deze van andere modellen op de markt zoals de Volkswagen ID.3 en de Skoda Enyaq. Op moment van schrijven werd door Audi nog maar uitsluitend het topmodel bevestigd. Het moet gezegd dat de specificaties van dit topmodel behoorlijk indrukwekkend zijn. Zo krijgt deze uitvoering twee elektromotoren die goed zijn voor een gezamenlijk vermogen van zo’n slordige 225 kW. De batterij zou zich centraal in de wagenvloer vinden en zou over een capaciteit beschikken van 82 kWh. De aanwezigheid van deze batterij zorgt er voor dat er in totaliteit een afstand zou kunnen worden overbrugd van ongeveer 500 kilometer.

De Audi Q4 e-tron komt in drie verschillende uitvoeringen

De Audi Q4 e-tron zou in principe in drie verschillende uitvoeringen op de markt moeten gaan verschijnen. In eerste instantie zijn er de SUV en Sportback modellen. Daarnaast wordt er evenwel ook gekeken naar een derde carrosserievariant. Het zou daarbij gaan om een cabriolet-uitvoering. De autobouwer heeft hierover evenwel op moment van schrijven nog geen details bekend gemaakt. Wel staat vast dat het zou gaan om een softtopmodel.

Sprintje naar 100 kilometer per uur in 6,3 seconden

Belangrijk om weten is natuurlijk ook wat het vermogen is van deze Audi Q4 e-tron. Het sprintje van 0 tot 100 kilometer per uur is achter de rug binnen een tijd van amper 6,3 seconden. Bovendien is er bij deze krachtpatser sprake van een begrensde topsnelheid van 180 kilometer per uur. De rij-eigenschappen waar je bij dit voertuig uit de fabriek van Audi op kan rekenen zijn sterk vergelijkbaar met deze van een gewone berline. Dit is uiteraard (onder meer) het gevolg van de laaggeplaatste batterij van 510 kilo.

Conclusie: De Audi Q4 e-tron is een betaalbare elektrische Audi

De Audi Q4 e-tron is een veelzijdige, krachtige en tegelijkertijd toch betaalbare volledig elektrische Audi. In eerste instantie wilde Audi de Q4 e-tron voorstellen op het autosalon van Genève. Die voorstelling ging uiteindelijk niet door. De verwachting is wel nog steeds dat de Audi Q4 e-tron in de eerste helft van 2021 op de markt zal verschijnen.

Wellicht zal de lancering zeer dicht in de buurt liggen van deze van de Cupra el-Born. Dit zou uiteindelijk betekenen dat ze wellicht in juni 2021 op de markt zal worden geïntroduceerd. Wij vatten in ieder geval nog even de belangrijkste eigenschappen voor je samen:

Een accucapaciteit van 82 kWh;
Een actieradius van ongeveer 500 kilometer;
Begrensde topsnelheid van 180 kilometer per uur;
Van 0 naar 100 kilometer per uur in amper 6,3 seconden;
Een vermogen van 225 kW;

Liefhebbers van het merk Audi zien met de introductie van de Audi Q4 e-tron een prachtige bolide op de markt verschijnen die zonder meer de concurrentie kan aangaan met niet alleen het Tesla Model 3, maar ook met de Cupra el-Born.