Tesla Roadster leasen

Eén van de eerste echte sportwagens en tevens ook supercars die volledig elektrisch aangedreven zal zijn is de Tesla Roadster. Het Amerikaanse automerk lanceert haar elektrische Roadster ergens in de loop van het jaar 2022. De actuele verwachting is dat dit prachtige voertuig beschikbaar zal zijn vlak voor aanvang van de zomer in 2022, meer bepaald in de maand juni. Het pre-order luik van deze bolide liet 1.000 pre-orders toe. De prijs voor de zogenaamde Founders-serie is bepaald op 215.000 euro. Een stevige kostprijs, maar je krijgt wel ongelofelijk veel waar voor je geld.

Tesla Roadster is ’s Werelds snelste elektrische auto

Er zijn heel wat indrukwekkende specificaties die zich onthullen wanneer we de Tesla Roadster even wat meer in detail gaan bekijken. In eerste instantie is er de waanzinnige topsnelheid van zomaar even 400 kilometer per uur. Daarnaast is er ook nog de acceleratie die het mogelijk maakt om op te trekken van 0 tot 100 kilometer per uur in amper 2,1 seconde. Deze specificaties zorgen er voor dat werkelijk alle performance eigenschappen van andere elektrische auto’s op de markt kunnen worden verbroken. Bovendien zijn er ook gewoon vier zitplaatsen in het voertuig aanwezig.

Uitgerust met een uitneembaar glazen dak

Het mag onderhand wel duidelijk zijn dat de Tesla Roadster in alle opzichten een bijzondere auto wordt. Dit blijkt echter niet alleen uit de specificaties waar het voertuig over beschikt. Tesla wou een sportwagen creëren die niet alleen mee kon dingen naar de titel van snelste wagen ter wereld, daarnaast wil ze haar rijders ook een optimale rijervaring aanbieden. Ook het aanwezige en bovendien uitneembare glazen dak moet een bijdrage leveren aan die ervaring. Het glazen dak kan uitgenomen en vervolgens opgeborgen worden in bagageruimte. Op deze manier kan er pas echt een ultieme open rijervaring worden gerealiseerd.

Een indrukwekkende actieradius

Eveneens belangrijk om aandacht aan te besteden bij een elektrische krachtpatser als deze is natuurlijk de zogenaamde actieradius. Ook op dit vlak weet Tesla te scoren met ronduit indrukwekkende specificaties. De actieradius waar de Tesla Roadster over beschikt bedraagt namelijk ongeveer 1.000 kilometer.

Tesla heeft wel benadrukt dat de actieradius en het energieverbruik sterk kunnen worden beïnvloed door het seizoen waarin er wordt gereden. In de winter is de gecombineerde actieradius met 825 kilometer een stuk beperkter in vergelijking met de 1.095 kilometer actieradius waar je tijdens de zomermaanden op kan rekenen.

Conclusie; een prachtige sportauto die zich tot de absolute supercars mag rekenen. Tesla bewijst met de Tesla Roadster dat ze het merk is met de meeste ervaring op vlak van elektrische voertuigen ter wereld. Deze gloednieuwe elektrische krachtpatser biedt dan ook werkelijk alles waar de meest veeleisende autoliefhebber maar van kan dromen.

We zetten alle indrukwekkende specificaties graag nog even uitgebreid voor jou op een rijtje:
– Een acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur in 2,1 seconde;
– Indrukwekkende topsnelheid van meer dan 400 kilometer per uur;
– De actieradius laat je tot meer dan 1.000 kilometer rijden;
– Uitgerust met een uitneembaar glazen dak;
– Accucapaciteit van 200 kWh;

Niet alleen de technische specificaties, maar ook het prachtige design zorgen er samen voor dat dit één van de meest exclusieve auto’s ter wereld wordt. Zeker binnen het segment van de elektrische voertuigen is de kans groot dat de Tesla Roadster gedurende enige tijd op eenzame hoogte zal prijken. Voor de autoliefhebbers die op zoek zijn naar een echt high-end voertuig met een unieke rijervaring is dit ongetwijfeld één van de beste opties op de markt om te overwegen.