Elektrische occasion leasen = Direct rijden!

Onderstaande elektrische auto’s worden aangeboden als contract overname met operational lease. Het leasen van deze EV-occasions is vaak gunstig omdat de bijtelling lager is. Je kan nog profiteren van 4% of 8% bijtelling, daarnaast heb je een kortere looptijd van het contract voor de leaseprijs van een lang contract.

Elektrische occasions

De elektrische lease occasion is in de afgelopen jaren snel opgekomen als een interessante lease optie. Het gaat dan om het leasen van auto’s die normaal gesproken als tweedehands te boek staan. Auto’s die al een eerdere eigenaar hebben gehad. Die zijn dan nog wel van grote kwaliteit. De voordelen van het leasen van dit type voertuig zijn dan ook gemakkelijk aan te dragen. Het is daarom ook slim om even te bekijken in welke opzichten je hier allemaal van kan profiteren wanneer je deze keuze maakt. De volgende zaken spelen in ieder geval een rol hierin.

De kosten wat lager houden met 4% of 8% bijtelling

In de eerste plaats is occasion lease natuurlijk een manier om de kosten lager te houden. Wanneer je een auto leaset die niet nieuw uit de fabriek komt, dan zal je dus ook geen nieuwprijs hoeven te betalen. Dat is immers bij koop ook niet het geval. Op die manier kan je dan dus auto’s leasen die normaal gesproken misschien buiten je budget zouden vallen. Omdat ze echter al een eerdere eigenaar hebben gehad en al wat kilometers op de teller hebben, is er net wat goedkoper aan te komen. Om voordeel op kostengebieden te genereren is dit een goede optie.

EV Occasion lease = Direct een auto beschikbaar

Wie kiest voor occasion lease weet ook één ding direct zeker. De auto waarover gesproken wordt, is ook echt de auto de geleaset wordt. Waar bij lease van nieuwe auto’s de auto eerst nog samengesteld moet worden en dan pas geleverd wordt, staat bij occasion lease de auto juist al klaar om direct meegenomen te worden. Dit is dus een goede manier om snel een oplossing te vinden wanneer op zeer korte termijn een voertuig nodig is om te gebruiken. In veel situaties is dit de oplossing die je dan zoekt. De auto is direct te gebruiken.

De opkomst van elektrische occasions

Voor occasion lease is één ding nodig. Het gaat dan natuurlijk om een verzameling tweedehandsauto’s die betrouwbaar en bruikbaar is. In die verzameling duiken steeds vaker elektrische auto’s op. Dat komt omdat de EV’s inmiddels lang genoeg op de markt zijn om ook op de occasionmarkt beschikbaar te komen. Zo is het dus ook beter mogelijk om elektrisch te leasen. Elektrische voertuigen stonden lange tijd bij veel mensen bekend om hun hoge prijs. Door deze als occasion te leasen is dit probleem goed aan te pakken. Dit opent heel veel perspectieven, bijvoorbeeld ook wat betreft de bijtelling.

Geschikt voor verschillende soorten lease

Occasion lease is geschikt voor verschillende leasevormen. Zo is het zowel zakelijk als voor private lease een goede optie. Zoals het ook voor operational en financial een goede keuze kan zijn. Op die manier is er dus voor iedereen die een auto wil leasen, maar daarvoor wel een geschikte prijs wil betalen, een mogelijkheid te vinden. Alle soorten en merken zijn dan ook op deze manier in het aanbod te vinden. Dit is mede ook de reden waardoor het in korte tijd zo snel is ontwikkeld tot een volwaardige vorm van leasen die veel mensen aanspreekt.

De lengte van de leaseperiode beperken met een occasion

Een ander voordeel van occasion lease is dat de lengte van de lease beter in de hand te houden is. Waar bij het leasen van een nieuwe auto vaak direct voor enkele jaren een contract aangegaan moet worden, is dat bij occasions minder snel het geval. Ook dan zijn er wel langere contracten af te sluiten, maar de flexibiliteit in de lengte is vaak een stuk groter. Dit is voor ondernemers een voordeel. Flexibiliteit is een belangrijk voordeel in de moderne zakenwereld. Dit geldt op alle vlakken, dus ook waar het gaat om een elektrische occasion leasen.